Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Voormalig aartsbisschop Desmond Tutu heeft vrijdag zijn afkeer over homodiscriminatie uitgesproken. "Ik zou weigeren om naar een homofobe hemel te gaan. Dan zou ik liever naar die andere plek gaan'', citeerde nieuwszender Al Jazeera de Zuid-Afrikaanse geestelijke.

Tutu hekelt het gebruik van religieuze argumenten om discriminatie van homoseksuelen goed te keuren. Hij deed zijn uitspraken tijdens de opening van een VN-campagne die de gelijkheid van hetero's en homo's moet bevorderen.

"Ik ben net zo gepassioneerd over deze campagne als ik ooit was over de strijd tegen de apartheid. Voor mij is het van dezelfde orde'', aldus de 81-jarige Nobelprijswinnaar.

 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons