Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Syriërs onthoofden katholieke priester

Rebellen filmen en verspreiden gruwelijke beelden via internet

in Christelijk Nieuws

In het noorden van Syrië is de katholieke priester François Murad onthoofd. Dat heeft het Vaticaan bevestigt, zo meldde het Turkse Hürriyet Daily News vandaag.

De 49-jarige priester werd op 23 juni vermoord, toen een groep militanten het klooster waarin hij verbleef binnenvielen. De onthoofding werd door verschillende rebellen gefilmd, waarvan de beelden via LiveLeak over het internet werden verspreid.

In de gruwelijke beelden is te zien hoe drie mannen, onder wie vermoedelijk Murad, worden omringd door de jihadstrijders. Toegejuicht en onder het slaken van islamitische kreten neemt één van hen een mes waarmee hij de priester onthooft.

Het Vaticaanse persbureau meldde dat de omstandigheden van de moord echter nog niet duidelijk zijn. Lokale bronnen meldden dat de rebellen waarschijnlijk leden van de jihadistische al-Nusra groepering waren.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons