Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Speelkruisen in Klundert aangepast

in Nieuws

De drie manshoge houten zwaarden die in Klundert dienstdoen als speeltoestel, worden aangepast. Sommige inwoners van de Brabantse plaats vinden dat de zwaarden te veel lijken op de kruisen op de Calvarieberg, waar Jezus werd gekruisigd.

(imported body)

De drie manshoge houten zwaarden die in Klundert dienstdoen als speeltoestel, worden aangepast. Dat meldt Omroep Brabant.

Sommige inwoners van de Brabantse plaats vinden dat de zwaarden te veel lijken op de kruisen op de Calvarieberg, waar Jezus werd gekruisigd. Gemeenteraadslid Bert Schreuders van de ChristenUnie stelde hierover vragen aan het gemeentebestuur. Dat heeft nu besloten dat de dwarsstukken van de zwaarden worden ingekort zodat het geheel er minder als kruisen uitziet.

Vanwege de vakantietijd zal het wel even duren voordat de aanpassingen zijn uitgevoerd. "Zelf ben ik ook weg. Maar als ik terugkom, zal ik kijken of de aanpassingen zijn geslaagd", aldus Schreuders.

Het speeltoestel is gebaseerd op een monument in het Noorse Stavanger met drie metalen zwaarden die symbool staan voor drie verslagen koningen.

 

Bron: ANP
Foto via Omroep Brabant

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

GroenGelovig wil in gesprek over voedsel

GroenGelovig wil in gesprek over voedsel

‘Het probleem is niet de schaarste, maar de verdeling’

Tirza van der Graaf

ChristenUnie 24 mei 2018
Paul Blokhuis vertelt openhartig over verlies dochter

Paul Blokhuis vertelt openhartig over verlies dochter

‘Ik heb zo veel vragen, maar leg me erbij neer dat ik geen antwoorden krijg’

ChristenUnie 11 april 2018
Hoe belangrijk is geloof voor de ChristenUnie?

Hoe belangrijk is geloof voor de ChristenUnie?

Zorgen bij Wetenschappelijk Instituut over identiteit

Sjoerd Wielenga

politiek en... 23 maart 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’