Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Speelkruisen in Klundert aangepast

in Christelijk Nieuws

De drie manshoge houten zwaarden die in Klundert dienstdoen als speeltoestel, worden aangepast. Sommige inwoners van de Brabantse plaats vinden dat de zwaarden te veel lijken op de kruisen op de Calvarieberg, waar Jezus werd gekruisigd.

(imported body)

De drie manshoge houten zwaarden die in Klundert dienstdoen als speeltoestel, worden aangepast. Dat meldt Omroep Brabant.

Sommige inwoners van de Brabantse plaats vinden dat de zwaarden te veel lijken op de kruisen op de Calvarieberg, waar Jezus werd gekruisigd. Gemeenteraadslid Bert Schreuders van de ChristenUnie stelde hierover vragen aan het gemeentebestuur. Dat heeft nu besloten dat de dwarsstukken van de zwaarden worden ingekort zodat het geheel er minder als kruisen uitziet.

Vanwege de vakantietijd zal het wel even duren voordat de aanpassingen zijn uitgevoerd. "Zelf ben ik ook weg. Maar als ik terugkom, zal ik kijken of de aanpassingen zijn geslaagd", aldus Schreuders.

Het speeltoestel is gebaseerd op een monument in het Noorse Stavanger met drie metalen zwaarden die symbool staan voor drie verslagen koningen.

 

Bron: ANP
Foto via Omroep Brabant

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons