Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Paus: wie ben ik om homo's te veroordelen?

in Nieuws

Homoseksuelen zouden niet gediscrimineerd mogen worden en moeten worden geïntegreerd in de samenleving. Dit heeft paus Franciscus tegen journalisten gezegd in het vliegtuig dat hem in de nacht van zondag op maandag terugbracht van de Wereldjongerendagen in Brazilië.

De paus liet weten dat hij er geen problemen mee heeft als een priester een homoseksuele geaardheid heeft. "Als iemand homo is, naar God zoekt en goede intenties heeft, wie ben ik om hem te veroordelen?'' Hij verwees naar de catechismus, waarin staat dat homoseksuele geaardheid geen zonde is. Het is volgens de kerkvorst pas een zonde als iemand homoseksuele handelingen verricht.

Zijn voorganger paus Benedictus XVI kreeg internationaal kritiek op zijn "discriminerende uitspraken'' over homoseksuelen. Benedictus noemde homoseksueel gedrag onder meer "een vernieling van Gods werk''. Onder zijn leiding verzette het Vaticaan zich tegen de poging van Frankrijk en Nederland om de VN-lidstaten ertoe te bewegen een einde te maken aan de strafbaarstelling van homoseksualiteit.

 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Priester geeft paus boek over homo's

Priester geeft paus boek over homo's

De Nederlandse priester Pierre Valkering biedt paus Franciscus vandaag in het Vaticaan een boek over homoseksualiteit aan. Dat meldde de regionale...

paus
Vaticaan bezint zich op relatiezaken

Vaticaan bezint zich op relatiezaken

Synode over hertrouwen, homoseksualiteit, abortus en condooms

Bisschoppen op zoek naar nieuwe visie seksualiteit

Bisschoppen op zoek naar nieuwe visie seksualiteit

Paus Franciscus: 'Als een homo op zoek is naar God, wie ben ik dan om hem te veroordelen?'

katholieke kerk

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips