Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Paus sluit in mis Wereldjongerendagen af

in Nieuws

Met een mis waarin paus Franciscus voorgaat, worden zondag op het wereldberoemde strand van Copacabana in Rio de Janeiro de Wereldjongerendagen afgesloten. Burgemeester Eduardo Paes van Rio verwacht dat 2,5 tot 3 miljoen mensen de viering zullen bijwonen.

Vanaf dinsdag waren honderdduizenden katholieke jongeren in de Braziliaanse stad bijeen om te bidden en zich op hun geloof te bezinnen. Onder hen waren ongeveer 300 Nederlanders en 200 Vlamingen.

Aan de mis ging een wake op het strand vooraf. Die begon zaterdagavond en duurde tot en met het begin van de eucharistieviering. Tijdens die wake riep de paus in een vlammend betoog Braziliaanse jongeren op om te blijven strijden tegen apathie en voor een betere samenleving. "Jullie zijn de bouwers van een betere wereld.''

Daarmee verwees hij naar eerdere protestacties in het Zuid-Amerikaanse land. Die protesten moeten wel "ordelijk, vreedzaam en verantwoord verlopen'', vindt Franciscus.

Beide evenementen zouden oorspronkelijk op het Campus Fidei (veld van geloof) plaatsvinden in een buitenwijk van Rio, maar door de aanhoudende regen is dat terrein in een modderpoel veranderd. Daarom is besloten ze naar het strand te verplaatsen, waar dinsdag ook de openingsviering plaatshad.

Tijdens de slotviering wordt bekendgemaakt waar de volgende Wereldjongerendagen worden gehouden. Volgens omroep RKK wijst alles erop dat de Poolse stad Krakau is uitverkoren. Het zou de tweede keer zijn dat het evenement in Polen wordt gehouden. In 1991 trokken de jongeren naar het Mariabedevaartsoord Czestochowa.

 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Joyce den Engelse gestart als directeur Huis van Belle

Joyce den Engelse gestart als directeur Huis van Belle

'We willen van betekenis zijn voor zo veel mogelijk meiden'

Tirza van der Graaf

christelijke... 28 juni 2018
Rappende priester Sweet Paul

Keniaanse katholieke kerk schorst rappende priester

‘Ik breng jongeren naar Christus’

katholieke kerk 27 juni 2018
Christelijke campings in Europa

Christelijke campings in Europa

'Je geloof laat je niet thuis op vakantie'

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’