Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Paus laat standbeeld van zichzelf weghalen

in Christelijk Nieuws

Paus Franciscus heeft een groot standbeeld van zichzelf laten weghalen uit een parkje naast de kathedraal van Buenos Aires. Volgens de Argentijnse krant Clarin heeft de paus de opdracht gegeven om het beeld onmiddellijk te laten verwijderen.

(imported body)

Paus Franciscus heeft een groot standbeeld van zichzelf laten weghalen uit een parkje naast de kathedraal van Buenos Aires. Volgens de Argentijnse krant Clarin heeft de paus de opdracht gegeven om het beeld onmiddellijk te laten verwijderen meteen nadat hij het nieuws van de installatie ervan vernam.

Het beeld is het werk van Fernando Pugliese, een kunstenaar die eerder al beelden van paus Johannes Paulus II en Moeder Teresa heeft gemaakt. 

Met zijn veto toont paus Franciscus zijn afkeer van elke vorm van personencultus. Hij doet dat wel vaker en met gevoel voor humor. Bijvoorbeeld als hij het publiek dat hem enthousiast toejuicht vraagt niet 'Franciscus' te roepen, maar 'Jezus!'.
 

Bron: Kerknet

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons