Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Pakistaans 'blasfemiemeisje' gevlucht naar Canada

"Ze voelt zich nu vrij"

in Nieuws

Het verstandelijk gehandicapte Pakistaanse meisje dat vorig jaar in de gevangenis belandde na valse beschuldigingen van godslastering, is met haar familie naar Canada gevlucht. Dat meldt een christelijke organisatie zaterdag.

"Ze voelen zich vrij", aldus de organisatie tegen BBC. Het christelijke meisje zou Engels leren en graag naar school gaan. Waar de 14-jarige Rimsha Masih precies woont, is niet bekendgemaakt. Ze belandde in augustus voor enkele weken in een extra streng bewaakte gevangenis.

Een imam had haar aangegeven omdat het meisje, dat naar verluidt niet kan lezen, verzen uit de koran zou hebben verbrand. De imam is later gearresteerd, omdat hij zelf de pagina's van een koran aan de verbrande papieren zou hebben toegevoegd.

Hoewel de aanklacht tegen Rimsha werd ingetrokken, was het meisje na haar vrijlating gedwongen om met haar familie onder te duiken. Ze werd bedreigd met de dood. In Pakistan worden mensen die zijn beschuldigd van godslastering soms door burgers vermoord, zelfs als ze zijn vrijgesproken.

De zaak tegen Rimsha riep wereldwijd verontwaardigde reacties op van christenen, mensenrechtenorganisaties en westerse regeringen. Zij wijzen erop dat de beschuldiging van godslastering vaak wordt gebruikt om religieuze minderheden te vervolgen.

Onder andere Open Doors heeft samen met andere christelijke organisaties actie gevoerd toen het meisje nog gevangen zat. In totaal hebben toen 26.000 mensen de petitie getekend als protest tegen de arrestatie van het meisje.

 

Bron:ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Moslims blokkeren ingang christelijke begraafplaats

Moslims blokkeren ingang christelijke begraafplaats

Christen-pesten in Pakistan aan de orde van de dag

Gert-Jan Schaap

christenvervolgi...
'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

3Doc: Die avond in Bataclan

Bart van Delen

islam en...
Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische christenen die op 20 oktober 500 jaar Reformatie wilden vieren, moesten het evenement vanwege dreigementen van moslims afgelasten. Dat...

islam en...