Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Pakistaans 'blasfemiemeisje' gevlucht naar Canada

"Ze voelt zich nu vrij"

in Nieuws

Het verstandelijk gehandicapte Pakistaanse meisje dat vorig jaar in de gevangenis belandde na valse beschuldigingen van godslastering, is met haar familie naar Canada gevlucht. Dat meldt een christelijke organisatie zaterdag.

"Ze voelen zich vrij", aldus de organisatie tegen BBC. Het christelijke meisje zou Engels leren en graag naar school gaan. Waar de 14-jarige Rimsha Masih precies woont, is niet bekendgemaakt. Ze belandde in augustus voor enkele weken in een extra streng bewaakte gevangenis.

Een imam had haar aangegeven omdat het meisje, dat naar verluidt niet kan lezen, verzen uit de koran zou hebben verbrand. De imam is later gearresteerd, omdat hij zelf de pagina's van een koran aan de verbrande papieren zou hebben toegevoegd.

Hoewel de aanklacht tegen Rimsha werd ingetrokken, was het meisje na haar vrijlating gedwongen om met haar familie onder te duiken. Ze werd bedreigd met de dood. In Pakistan worden mensen die zijn beschuldigd van godslastering soms door burgers vermoord, zelfs als ze zijn vrijgesproken.

De zaak tegen Rimsha riep wereldwijd verontwaardigde reacties op van christenen, mensenrechtenorganisaties en westerse regeringen. Zij wijzen erop dat de beschuldiging van godslastering vaak wordt gebruikt om religieuze minderheden te vervolgen.

Onder andere Open Doors heeft samen met andere christelijke organisaties actie gevoerd toen het meisje nog gevangen zat. In totaal hebben toen 26.000 mensen de petitie getekend als protest tegen de arrestatie van het meisje.

 

Bron:ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Geweld in Nigeria

Heldhaftige imam redt meer dan 200 christenen bij aanslag

‘De vrouwen verstopte ik in mijn huis, de mannen in de moskee’

4 juli 2018
Nederlandse PopUpkerken halen geld op voor moskeeën

Nederlandse PopUpkerken halen geld op voor moskeeën

'We willen duidelijk maken dat Pegida niet het Nederlandse volk vertegenwoordigt'

30 mei 2018
5 tips voor christenen tijdens ramadan

5 tips voor christenen tijdens ramadan

Wat kunnen christenen voor moslims betekenen?

18 mei 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan