Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Negen miljoen voor levensbeschouwing op TV

Besluit Tweede Kamer na voorstel van CDA en ChristenUnie

in Christelijk Nieuws

De publieke omroep krijgt jaarlijks 9 miljoen euro om levensbeschouwelijke programma's te maken. Dat heeft de Tweede Kamer dinsdag besloten op voorstel van CDA en de ChristenUnie.

Staatssecretaris Sander Dekker (Media) heeft de zendmachtiging en het budget van de levensbeschouwelijke omroepen ingetrokken. Daardoor bestaan deze omroepen vanaf 2015 niet meer. Dekker vindt het een taak van de publieke omroep (NPO) om die programma's te maken.

Het budget voor programma's over het christendom, boeddhisme en humanisme moet worden opgenomen in de prestatieafspraken die met de publieke omroep worden gemaakt. Het Commissariaat voor de Media regelt de verdeling, zo staat in de motie.

Dekker had het idee om geld te reserveren voor religieuze programma's eerder al in de week gelegd bij de NPO en die voelde er wel wat voor. De religieuze en levensbeschouwelijke omroepen hadden liever een budget gezien van 15 miljoen euro, maar volgens Dekker is 9 miljoen het maximum.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons