Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Mazelenepidemie na zomer op hoogtepunt

in Christelijk Nieuws

Ziekenhuizen op en rond de zogeheten biblebelt bereiden zich voor op extra opnamen van mazelenpatiënten direct na de zomervakantie. Het RIVM denkt dat het aantal besmettingen kort na de zomer flink zal toenemen, schrijft het AD.

Tot nu toe zijn 20 patiënten opgenomen. De ziekenhuizen werken aan een draaiboek om de verwachte piek op te vangen. Ter voorbereiding wordt het personeel van risico-afdelingen ingeënt. Wie een prik weigert, mag soms niet meer op de intensive care of de afdeling voor zieke of te vroeg geboren baby's werken.

Medewerkers krijgen instructies zodat 'verdachte' patiënten op de juiste manier kunnen worden opgevangen. In bijvoorbeeld het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht wordt zo'n persoon alleen behandeld door personeel met mondkapjes op en krijgt hij of zij een eenpersoonskamer.

 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons