Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

'Mazelen komen uit Gods Vaderhand'

Vader laat kinderen niet inenten

in Nieuws

'Ik ben opgegroeid met de de overtuiging dat de Heere ons ziekte en gezondheid uit zijn goede Vaderhand laat toekomen en dat wij over ons eigen leven niets te zeggen hebben.' Zo verklaarde Jan Boers, vader van acht, de keuze om zijn kinderen niet in te laten enten in Knevel en Van den Brink.

Het grootste bezwaar tegen inenten is volgens Boers dat mensen die hun kinderen laten vaccineren het heft in eigen hand nemen. 'Ik heb over mijn eigen leven niets te zeggen. Ik kan vandaag de mazelen krijgen, maar morgen kan mijn leven misschien tot een eind komen door een noodlottig ongeval. Het gaat erom dat ik mijn vertrouwen in God stel.'

De reformatorische vader ergert zich eraan dat er zoveel ophef ontstaan is over de mazelenepidemie in de biblebelt. 'Elk jaar sterven er in Nederland 30.000 kinderen in de moederschoot, daar zegt niemand wat van. Maar nu er enkele kinderen in het ziekenhuis zijn beland met de mazelen worden worden wij ineens van alle kanten aangevallen. Er is totaal geen respect meer voor ons soort mensen.'

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

‘Christenen, doe niet aan yoga!’

‘Christenen, doe niet aan yoga!’

Kerk in India waarschuwt gelovigen geen yoga te beoefenen

Gert-Jan Schaap

kerk 20 april 2018
God en het lijden

God en het lijden

Hoe ga je daar als christen mee om?

Auto’s weggeven om bezoekers te trekken? Deze kerk deed het

Auto’s weggeven om bezoekers te trekken? Deze kerk deed het

Want, zegt de voorganger: "Gods liefde is onvoorwaardelijk"

Gert-Jan Schaap

kerk 6 maart 2018