Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Levenslang voor 'godslasterende' sms-jes Pakistan

in Nieuws

Een rechtbank in de Pakistaanse provincie Punjab heeft een christelijke man tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld. De man, genaamd Sajjad Masih, werd schuldig bevonden voor het sturen van godlasterende sms-berichten naar islamitische geestelijken. Hij zou dat hebben gedaan om wraak op zijn ex-verloofde te nemen.

Masih werd in december 2011 gearresteerd. De Pakistaanse politie beweert dat zijn verloofde met een andere christen uit Engeland zou zijn getrouwd. Om wraak op haar te nemen verzond hij de berichten vanaf haar telefoonnummer. Op dringend verzoek van de geestelijken trachtte de Pakistaanse politie ook Masih's ex-verloofde via Interpol te arresteren. Zij kon echter niet getraceerd worden.

De Pakistaanse wet tegen godslastering wordt vaak misbruikt voor persoonlijke wraak. Deze wet bevat geen maatregelen om valse aanklagers of een valse getuigenissen te bestraffen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Rita werd na bijna 4 jaar bevrijd uit handen IS

Rita werd na bijna 4 jaar bevrijd uit handen IS

Emotioneel weerzien na jarenlange mishandeling en verkrachting

christenvervolgi...
‘Meest heilige auto ooit’ wordt binnenkort geveild

‘Meest heilige auto ooit’ wordt binnenkort geveild

Paus wil Lamborghini Huracán niet; wordt verkocht voor het goede doel

Gert-Jan Schaap

paus
Opeens zet China de rem op online Bijbelverkoop

Opeens zet China de rem op online Bijbelverkoop

Chinese christenen reageren verbijsterd; Koran nog wel verkrijgbaar

Gert-Jan Schaap