Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Levenslang voor 'godslasterende' sms-jes Pakistan

in Nieuws

Een rechtbank in de Pakistaanse provincie Punjab heeft een christelijke man tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld. De man, genaamd Sajjad Masih, werd schuldig bevonden voor het sturen van godlasterende sms-berichten naar islamitische geestelijken. Hij zou dat hebben gedaan om wraak op zijn ex-verloofde te nemen.

Masih werd in december 2011 gearresteerd. De Pakistaanse politie beweert dat zijn verloofde met een andere christen uit Engeland zou zijn getrouwd. Om wraak op haar te nemen verzond hij de berichten vanaf haar telefoonnummer. Op dringend verzoek van de geestelijken trachtte de Pakistaanse politie ook Masih's ex-verloofde via Interpol te arresteren. Zij kon echter niet getraceerd worden.

De Pakistaanse wet tegen godslastering wordt vaak misbruikt voor persoonlijke wraak. Deze wet bevat geen maatregelen om valse aanklagers of een valse getuigenissen te bestraffen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

China sluit de grootste ‘illegale’ kerk van Beijing

China sluit de grootste ‘illegale’ kerk van Beijing

‘God is de Enige op Wie wij ons vertrouwen kunnen stellen’

14 september 2018
Amerika legt Turkse ministers sancties op

Amerika legt Turkse ministers sancties op

VS eist vrijlating van dominee Brunson

Koptisch-orthodoxe bisschop dood gevonden in klooster Egypte

Koptisch-orthodoxe bisschop dood gevonden in klooster Egypte

Autoriteiten starten officieel onderzoek naar de dood van bisschop Epiphanius

30 juli 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan