Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Kerken Spanje staan zondag stil bij ramp

Spanjaarden herdenken slachtoffers treinongeluk van woensdag

in Nieuws

Bisschop Carlos López-Lozano, van de Spaanse Hervormde Kerk heeft alle kerken in Spanje verzocht om de slachtoffers van het treinongeluk afgelopen woensdag via gebeden te herdenken in de dienst van aankomende zondag, zo is te lezen op de website van Christian Today.

(imported body)

Het ongeval vond plaats in de buurt van Santiago de Compostela in het noordwesten van Spanje. De trein was op reis van Madrid naar Ferrol toen het ontspoorde. Ten minste 130 mensen werden naar het ziekenhuis vervoerd, 32 van hen met ernstige verwondingen. Tachtig passagiers kwamen om het leven.

In een boodschap van medeleven aan familie en vrienden van de slachtoffers, zei de bisschop: "Onze gebeden zijn met u. Wij vragen God u geloof, kracht en troost te geven om met zulke pijnlijke momenten te kunnen omgaan."

De crash vond plaats op de dag voor het jaarlijkse festival van St. James. De geplande feesten werden na de bekendmaking van het nieuws geannuleerd.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Christenen bidden in Nijkerk voor Israël

Christenen bidden in Nijkerk voor Israël

‘We bidden of God Zijn volk wil beschermen’

Mirjam Hollebrandse

16 augustus 2018
Opmerkelijk: 'ballongebed' wordt verhoord

Opmerkelijk: 'ballongebed' wordt verhoord

18-jarige Amerikaanse stuurt haar hulpvraag de lucht in

13 augustus 2018
Bidden met een app, werkt dat?

Bidden met een app, werkt dat?

App PrayAssist is een soort to-do-lijstje voor je gebedsleven

Joëlle Post

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan