Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Kerken Houten: gesprek over abortuskliniek

Gemeente: 'kliniek naast kerk past in bestemmingsplan'

in Nieuws

Zeven kerkgemeenschappen in Houten (Utrecht) nodigen zichzelf deze week nog uit op gesprek bij het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad. Dat hebben kerkafgevaardigden woensdagavond samen besloten op een speciaal belegde bijeenkomst over de mogelijke komst van een abortuskliniek in het dorp.

Eerder deze week ontstond er veel commotie in Houten toen bleek dat de kliniek pal naast de Eskol-kerk van de Gereformeerde Gemeenten komt. De kerken zijn daarover volgens raadslid Peter den Boef van de lokale SGP ,,erg ongerust" en willen horen wat er nu precies gaat gebeuren. Het gesprek wordt waarschijnlijk pas in september gevoerd.

Verder willen de kerken na de zomer een bredere maatschappelijke discussie in het dorp aanzwengelen over abortus. Mocht de kliniek er komen, dan zullen de kerken ,,pastoraat aanbieden aan de bezoekers van de kliniek'', aldus Den Boef.

Eerder deze week sprak de gemeente al met Casa, de organisatie achter de kliniek. De gemeente liet weten niet tegen de komst te zijn, omdat de kliniek geheel bij het bestemmingsplan van het pand naast de kerk past.

Op dit moment (woensdagochtend) praat SGP raadslid Peter den Boef met de gemeenteraad over de komst van de abortuskliniek. Wordt vervolgd.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Tweestrijd: ontmoetingen tussen terminale en suïcidale jongeren

Tweestrijd: ontmoetingen tussen terminale en suïcidale jongeren

Begrijpen zij elkaar?

ethisch dilemma 20 maart 2018
Heb je God nodig voor goed en kwaad?

Heb je God nodig voor goed en kwaad?

Of is ethiek gewoon een setje afspraken tussen mensen?

Marinus de Jong

‘Als jongensbesnijdenis niet meer mag, waarom abortus dan wel?’

‘Als jongensbesnijdenis niet meer mag, waarom abortus dan wel?’

Prikkelende vraag van cultuurtheoloog Frank Bosman

Mirjam Hollebrandse

ethisch dilemma 22 februari 2018