Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Kartonnen kerk verrijst in Christchurch

Verwoeste gebouw tijdelijk vervangen na zware aardbeving

in Nieuws

Twee jaar na de zware aardbeving in februari 2011, wordt de verwoeste angli­caanse kathedraal in Christchurch tijdelijk vervangen door een kartonnen kerk. De kathedraal was een blikvanger van de stad in Nieuw-Zeeland. De nieuwe kartonnen kerk zal in augustus in gebruik worden genomen.

(imported body)

De kerk is het ontwerp van de Japanse archi­tect Shigeru Ban, die wereld­wijd bek­end is voor zijn realisaties in kar­ton, met name na natu­ur ­ram­pen. De kar­ton­nen kerk heeft een levensduur van 20 jaar. Het gebouw bestaat uit 64 rollen kar­ton, gemon­teerd op een ijzeren– en houten struc­tuur en biedt plaats aan ongeveer 700 personen. Kost­prijs van het project is 2,5 miljoen euro.

De aard­bev­ing van 22 feb­ru­ari 2011 ver­woeste een belan­grijk deel van de stad Christchurch. Er vie­len 185 doden. Tien­duizend huizen wer­den ver­woest, hon­derd­duizend andere wonin­gen liepen schade op.

Bekijk hier een filmpje voor een impressie van het gebouw.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/pal4HTTRDqY?rel=0" frameborder="0" width="560" height="315"></iframe>

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Bijzonder orgel hangt met ducttape aan elkaar

Bijzonder orgel hangt met ducttape aan elkaar

Restauratie Freytag-orgel Warffum gaat bijna half miljoen kosten

Joëlle Post

kerk
Peperdure domineesauto: kritiek in hoogste versnelling

Peperdure domineesauto: kritiek in hoogste versnelling

Pastor uit Pittsburgh rijdt Bentley, terwijl zijn kerk in arme buurt staat

Gert-Jan Schaap

kerk
Superschattig: peuter zingt 'Bless the Lord' in de kerk

Superschattig: peuter zingt 'Bless the Lord' in de kerk

Aanbiddingsleider in de dop

Joëlle Post

kerk

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips