Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Interreligieus debat in 100 jarig Vredespaleis

in Christelijk Nieuws

Op 28 augustus is het honderd jaar gelden dat het Vredespaleis in Den Haag werd geopend. Sindsdien is het uitgegroeid tot wereldwijd symbool van Vrede en Recht. Tussen 28 augustus en 21 september, de VN Dag van de Vrede, zijn er allerlei speciale evenementen gepland "die benadrukken dat we blijven werken aan een betere wereld waarin conflicten vreedzaam worden opgelost", zo meldt de organisatie.

(imported body)

Op 11 september zal een Interreligieus Symposium plaatsvinden in het Vredespaleis met als titel 'Sustainable Peace through Silence'. Professionals uit het christendom, de islam, het boeddhisme, het hindoeïsme en het jodendom delen hun visie op vergeving en vrede met prof. dr. Ernst Hirsch Ballin als de moderator van het debat.

Organisator is Sjaak de Boer, in samenwerking met de Carnegie-Stichting. De Boer vertegenwoordigt in het debat tevens het christendom en is priester in de Internationale Katholieke Kerk te Den Haag.

 

Bezoek voor meer informatie en registratie de website van het Vredespaleis

 

Bron: IKON
Foto: ANP

 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons