Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Honderdduizenden bij Wereldjongerendagen

in Mediatips

Honderdduizenden rooms-katholieke jongeren nemen naar verwachting deel aan de Wereldjongerendagen die dinsdag in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro beginnen. Tot en met zondag bidden en discussiëren zij over het geloof.

(imported body)

De Wereldjongerendagen waren een initiatief van paus Johannes Paulus II, die de Rooms-Katholieke Kerk van oktober 1978 tot begin april 2005 bestuurde. Zij worden eens in de 2 à 3 jaar gehouden. De vorige bijeenkomst was 2 jaar geleden in de Spaanse hoofdstad Madrid.

Paus Franciscus, die maandag naar Brazilië is gereisd, neemt vrijdag deel aan de Kruisweg waarin de jongeren het lijden en de dood van Jezus Christus herdenken. Zaterdagavond is hij bij de traditionele gebedswake en zondag gaat Franciscus voor in de afsluitende eucharistieviering, waaraan mogelijk meer dan 1 miljoen gelovigen deelnemen.

Met de Nederlandstalige WJD-website houden Jong Katholiek en omroep RKK Rio-gangers en thuisblijvers dagelijks op de hoogte met nieuws, audio, video en livestreams. 

 

 

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/b4fc889a8XA" frameborder="0" width="485" height="270"></iframe>

 

Bron: ANP/IKON

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wat moet de paus met het misbruik in zijn kerk?

Wat moet de paus met het misbruik in zijn kerk?

Drie vragen aan Vaticaanwatcher Hendro Munsterman

Tirza van der Graaf

28 augustus 2018
Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

13 juni 2018
Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

‘God was trots op jouw vader’

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan