Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Heiligverklaring Johannes Paulus dichterbij

Congregatie voor de Zalig- en Heiligverklaringen erkend tweede wonder

in Nieuws

De heiligverklaring van paus Johannes Paulus II is weer een stap dichterbij gekomen. De Congregatie voor de Zalig- en Heiligverklaringen heeft dinsdag erkend dat op voorspraak van paus Johannes Paulus II een tweede wonder is geschied. Dat hebben bronnen binnen het Vaticaan gezegd.

Zodra paus Franciscus in een decreet het wonder heeft erkend, kan de datum voor de heiligverklaring worden bekendgemaakt. Mogelijk zal dat in december zijn. Franciscus zal zelf de heiligverklaring in de Sint Pieter uitspreken.

De Pool Johannes Paulus II, die van 1978 tot en met 2005 de Rooms-Katholieke Kerk bestuurde, werd in 2011 zalig verklaard, nadat hem de onverklaarbare genezing van een vrouw was toegeschreven.

Het tweede wonder heeft betrekking op een Italiaanse vrouw die van kanker is genezen. Dat zou zijn gebeurd op 1 mei 2011, de dag waarop Johannes Paulus zalig werd verklaard. Vorige maand erkende een commissie van gespecialiseerde theologen van het Vaticaan al het wonder.

Bron: ANP 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

‘Christenen, doe niet aan yoga!’

‘Christenen, doe niet aan yoga!’

Kerk in India waarschuwt gelovigen geen yoga te beoefenen

Gert-Jan Schaap

kerk 20 april 2018
IJslandse kerk noemt anti-besnijdeniswet ‘Jodenvervolging’

IJslandse kerk noemt anti-besnijdeniswet ‘Jodenvervolging’

‘Weer terug in 1933’

katholieke kerk 19 april 2018
Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

‘God was trots op jouw vader’

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’