Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

"God is geen Allah"

Kritiek op nuntius om gebruik "Allah"

in Nieuws

De eerste nuntius (ambassadeur) van het Vaticaan in Maleisië heeft een storm van kritiek veroorzaakt omdat hij vindt dat christenen God Allah mogen noemen. Sommige moslims zien het gebruik van het woord Allah door christenen als een poging hen tot het christendom te bekeren.

(imported body)

Radicale moslimgroepen vinden dat aartsbisschop Joseph Marino bij het Vaticaan zijn ontslag moet indienen.
In 2009 verbood de Maleisische regering christenen om God met Allah aan te duiden. Het hooggerechtshof oordeelde aan het einde van dat jaar dat de katholieke krant The Herald dat wel mocht.

Volgens deskundigen gebruikten christenen het woord al meer dan 100 jaar. Dat komt omdat ze de Indonesische vertaling van de Bijbel gebruikten, waarin God Allah wordt genoemd.
Het Maleisische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de nuntius ontboden en hem ,,geadviseerd goed om te gaan met de religieuze gevoeligheid van zijn gastland''.

Bron: ANP

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Willen christenen ook een soort kalifaat?

Willen christenen ook een soort kalifaat?

Scheiding kerk-staat is een christelijk idee

Reinier Sonneveld

'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

3Doc: Die avond in Bataclan

Bart van Delen

islam en...
Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische christenen die op 20 oktober 500 jaar Reformatie wilden vieren, moesten het evenement vanwege dreigementen van moslims afgelasten. Dat...

islam en...

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips