Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Egypte: christenen bij Ramadanmaaltijd

Iftar (avondmaaltijd) viering van saamhorigheid en herdenking

in Christelijk Nieuws

In Egypte zijn zowel moslims als christenen bij elkaar gekomen om de eerste vrijdag van de islamitische vastenmaand te vieren. Dit deden zij op het Tahrirplein in Caïro, dat begin deze maand nog het toneel vormde van de massale protesten tegen voormalig president Mohammed Morsi. Het 'Iftar' was een viering van saamhorigheid en herdenking.

"Ik wens onze landgenoten bijzonder veel gezondheid en voorspoedige jaren toe", zei de christen Fareg Girgis Abdul-Masih. "We zijn broeders. Niet als de Moslim Broederschap, nee, échte broeders. Verenigde moslims en christenen. Moge God ons vrede blijven geven."

Herdenking
Ook werden de gebeurtenissen rondom de massale protesten tegen voormalig president Mohammed Morsi herdacht. "We eren het bloed van de protesteerders en we eisen gerechtigheid voor hen op deze dag", zei Imam Mohammed Abdullah Nasser.

De voormalig president werd fel bekritiseerd om zijn anti-democratische beleid, dat het land met politieke onrust en economische crisis steeds verder uit elkaar dreef.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons