Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Egypte: christenen bij Ramadanmaaltijd

Iftar (avondmaaltijd) viering van saamhorigheid en herdenking

in Nieuws

In Egypte zijn zowel moslims als christenen bij elkaar gekomen om de eerste vrijdag van de islamitische vastenmaand te vieren. Dit deden zij op het Tahrirplein in Caïro, dat begin deze maand nog het toneel vormde van de massale protesten tegen voormalig president Mohammed Morsi. Het 'Iftar' was een viering van saamhorigheid en herdenking.

"Ik wens onze landgenoten bijzonder veel gezondheid en voorspoedige jaren toe", zei de christen Fareg Girgis Abdul-Masih. "We zijn broeders. Niet als de Moslim Broederschap, nee, échte broeders. Verenigde moslims en christenen. Moge God ons vrede blijven geven."

Herdenking
Ook werden de gebeurtenissen rondom de massale protesten tegen voormalig president Mohammed Morsi herdacht. "We eren het bloed van de protesteerders en we eisen gerechtigheid voor hen op deze dag", zei Imam Mohammed Abdullah Nasser.

De voormalig president werd fel bekritiseerd om zijn anti-democratische beleid, dat het land met politieke onrust en economische crisis steeds verder uit elkaar dreef.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

3Doc: Die avond in Bataclan

Bart van Delen

Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische christenen die op 20 oktober 500 jaar Reformatie wilden vieren, moesten het evenement vanwege dreigementen van moslims afgelasten. Dat...

Christelijke tiener in Pakistan ‘doodgeslagen door agenten’

Christelijke tiener in Pakistan ‘doodgeslagen door agenten’

Vader van 14-jarige scholier spreekt van godsdienstig motief