Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

"Christelijke vlag hoort niet bij Ghaldoun"

PVV: "Bestuur is letterlijk van God los"

in Nieuws

Dat de islamitische middelbare school Ibn Ghaldoun onder christelijk bestuur komt, kan op geen enkele sympathie van de PVV rekenen. ,,Het bestuur is letterlijk van God los’’, zegt PVV-Kamerlid Harm Beertema.

Donderdag werd duidelijk dat de in opspraak geraakte islamitische school Ibn Ghaldoun de komende 4 tot 5 jaar verder gaat onder de bestuurlijke paraplu van de vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in Rotterdam en omgeving (CVO). Hiermee blijft het islamitisch onderwijs in Rotterdam bestaan.
,,Hoe kan de CVO met droge ogen islamitisch onderwijs gaan faciliteren. Kan je je voorstellen dat zoiets andersom gebeurt? Ik vind het ronduit stuitend'', reageerde Beertema. Zijn partij is sowieso tegen islamitisch onderwijs. ,,Het liefst zien wij dat de school gesloten wordt.'' Beertema wil dat staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) de CVO ,,tot de orde gaat roepen''.

Gevoelens
Bestuursvoorzitter Wim Littooij van het CVO haalt zijn schouders op over de reactie van Beertema. ,,Ik wens hem veel succes met zijn gevoelens'', zegt Littooij.
Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) houdt een slag om de arm. ,,De Onderwijsinspectie onderzoekt het bestuurlijk handelen op de school. Op basis van die uitkomsten en het strafrechtelijke onderzoek trek ik mijn conclusies voor de toekomst van de school'', zo schrijft hij in een donderdag verstuurde brief naar de Tweede Kamer. Na de zomervakantie heeft hij meer informatie over de onderzoeken, zo voegde hij toe.

Ibn Ghaldoun kwam in opspraak toen bleek dat 27 eindexamens uit de school zijn gestolen.


Bron: ANP 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Dries van Agt over 'Drie van Breda' in 'Recht van Spreken'

Dries van Agt over 'Drie van Breda' in 'Recht van Spreken'

Vrijdag, 20.30 uur, NPO 2

13 juli 2018
ChristenUnie-wethouder Maarten van Ooijen: 'God heeft oog voor de buitenstaander'

ChristenUnie-wethouder Maarten van Ooijen: 'God heeft oog voor de buitenstaander'

Jongste lid Utrechts college vertelt over zijn drijfveren

Bart van Delen

Ierland stemt voor verruiming abortuswet

Ierland stemt voor verruiming abortuswet

Abortus nu tot 12 weken toegestaan

28 mei 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’