Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Celstraffen voor Iraanse christenen

in Nieuws

Acht leden van een huiskerk in Iran hebben celstraffen gekregen. De rechter bevond hen schuldig aan ‘propaganda tegen het systeem en ‘acties tegen de staatsveiligheid’. Dat meldt Christian Solidarity Worldwide (CSW).

In oktober 2012 viel de Iraanse veiligheidsdienst binnen in het huis van één van de leden. De leden van de kerk hielden daar een gebedsdienst en werden gearresteerd. De straffen variëren van een tot zes jaar cel.

Volgens CSW worden in Iran veel religieuze minderheden veroordeeld op basis van politieke gronden. Dat blijkt volgens de organisatie opnieuw uit deze zaak. Volgens CSW vormen christenen in Iran op geen enkele wijze een bedreiging voor de staatsveiligheid. 

In een verklaring laat de Nationale Raad van de Kerk in Iran weten dat de beschuldigingen volledig ongegrond zijn. “Echter, als loyale burgers zullen we blijven bidden voor onze leiders en voor vrede en verzoening in onze natie”, aldus de Nationale Raad. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

55 redenen waarom vrouwen moeten (s)preken

55 redenen waarom vrouwen moeten (s)preken

'Omdat een van de beste preken ooit van een vrouw was'

Mirjam Hollebrandse

Friese kerken nu ook online te bekijken

Friese kerken nu ook online te bekijken

Foto's en video's van kerken bij elkaar op één site

kerk 5 juli 2018
‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘God bestaat niet, hij gebeurt’

atheïsme 28 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’