Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Celstraffen voor Iraanse christenen

in Nieuws

Acht leden van een huiskerk in Iran hebben celstraffen gekregen. De rechter bevond hen schuldig aan ‘propaganda tegen het systeem en ‘acties tegen de staatsveiligheid’. Dat meldt Christian Solidarity Worldwide (CSW).

In oktober 2012 viel de Iraanse veiligheidsdienst binnen in het huis van één van de leden. De leden van de kerk hielden daar een gebedsdienst en werden gearresteerd. De straffen variëren van een tot zes jaar cel.

Volgens CSW worden in Iran veel religieuze minderheden veroordeeld op basis van politieke gronden. Dat blijkt volgens de organisatie opnieuw uit deze zaak. Volgens CSW vormen christenen in Iran op geen enkele wijze een bedreiging voor de staatsveiligheid. 

In een verklaring laat de Nationale Raad van de Kerk in Iran weten dat de beschuldigingen volledig ongegrond zijn. “Echter, als loyale burgers zullen we blijven bidden voor onze leiders en voor vrede en verzoening in onze natie”, aldus de Nationale Raad. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Antwoordbrief van Tijs aan Klaas Dijkhoff

Antwoordbrief van Tijs aan Klaas Dijkhoff

Geachte heer Dijkhoff, Vooruit: beste Klaas,

Tijs van den Brink

Gisteren
Waarom de kerk betekenis geeft aan het dorpsleven

Waarom de kerk betekenis geeft aan het dorpsleven

'Kijk als kerk wat je kunt doen in de omgeving'

Tirza van der Graaf

Gisteren
Exclusieve interviews met bisschop Curry bij de EO

Exclusieve interviews met bisschop Curry bij de EO

Michael Curry over preek Harry en Meghan, zondag 12.00 uur, NPO 2

15 september 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan