Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Bijbelfiguren (ge)strand in Tel Aviv

in Mediatips

In een openluchtmuseum in Tel Aviv worden zandsculpturen van bijbelfiguren tentoongesteld. De vijftien kunstwerken zijn gemaakt door internationale artiesten van de zandsculptuuracademie uit Nederland.

(imported body)

In een openluchtmuseum in Tel Aviv worden zandsculpturen van bijbelfiguren tentoongesteld. De vijftien kunstwerken zijn gemaakt door internationale artiesten van de zandsculptuuracademie uit Nederland. De afgelopen twee maanden zijn ze bezig geweest met dit project. In die tijd maakten ze onder andere Jona die opgegeten wordt door een walvis en David die Goliath verslaat. De toeristen in Israël reageren positief.

Behalve de Bijbelverhalen zijn er ook helden uit andere verhalen gemaakt. Voor de kinderen is er een speciale zandbak, waar ze kunnen oefenen. Hierbij worden ze geholpen door artiesten en leraren, die ze de fijne kneepjes van het vak leren. De tentoonstelling blijft nog tot en met 26 augustus. 

Bron: Spirit 24

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

19 weetjes over Israël

19 weetjes over Israël

Israël viert 70-jarig bestaan

Miriam Duijf

Israël 19 april 2018
Christenen uit Gaza wachten op toegang Jeruzalem

Christenen uit Gaza wachten op toegang Jeruzalem

Kunnen Arabische gelovigen Pasen vieren in Heilig Grafkerk?

Israël 29 maart 2018
Hamas organiseert op 14 mei Grote Mars van Terugkeer

Hamas organiseert op 14 mei Grote Mars van Terugkeer

Doel: aandacht voor verslechterende situatie in de Gazastrook

Israël 27 maart 2018