Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Bijbelfiguren (ge)strand in Tel Aviv

in Mediatips

In een openluchtmuseum in Tel Aviv worden zandsculpturen van bijbelfiguren tentoongesteld. De vijftien kunstwerken zijn gemaakt door internationale artiesten van de zandsculptuuracademie uit Nederland.

(imported body)

In een openluchtmuseum in Tel Aviv worden zandsculpturen van bijbelfiguren tentoongesteld. De vijftien kunstwerken zijn gemaakt door internationale artiesten van de zandsculptuuracademie uit Nederland. De afgelopen twee maanden zijn ze bezig geweest met dit project. In die tijd maakten ze onder andere Jona die opgegeten wordt door een walvis en David die Goliath verslaat. De toeristen in Israël reageren positief.

Behalve de Bijbelverhalen zijn er ook helden uit andere verhalen gemaakt. Voor de kinderen is er een speciale zandbak, waar ze kunnen oefenen. Hierbij worden ze geholpen door artiesten en leraren, die ze de fijne kneepjes van het vak leren. De tentoonstelling blijft nog tot en met 26 augustus. 

Bron: Spirit 24

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wist je dat deze 10 uitvindingen door Joden zijn gedaan?

Wist je dat deze 10 uitvindingen door Joden zijn gedaan?

Van jeans en de afstandsbediening, tot WhatsApp en Google

Gert-Jan Schaap

6 november 2018
Christenen bidden in Nijkerk voor Israël

Christenen bidden in Nijkerk voor Israël

‘We bidden of God Zijn volk wil beschermen’

Mirjam Hollebrandse

16 augustus 2018
Steen van 100 kilo uit Klaagmuur valt bijna op oude vrouw

Steen van 100 kilo uit Klaagmuur valt bijna op oude vrouw

'Hele muur is een gevarenzone'

24 juli 2018