Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Bijbelfiguren (ge)strand in Tel Aviv

in Mediatips

In een openluchtmuseum in Tel Aviv worden zandsculpturen van bijbelfiguren tentoongesteld. De vijftien kunstwerken zijn gemaakt door internationale artiesten van de zandsculptuuracademie uit Nederland.

(imported body)

In een openluchtmuseum in Tel Aviv worden zandsculpturen van bijbelfiguren tentoongesteld. De vijftien kunstwerken zijn gemaakt door internationale artiesten van de zandsculptuuracademie uit Nederland. De afgelopen twee maanden zijn ze bezig geweest met dit project. In die tijd maakten ze onder andere Jona die opgegeten wordt door een walvis en David die Goliath verslaat. De toeristen in Israël reageren positief.

Behalve de Bijbelverhalen zijn er ook helden uit andere verhalen gemaakt. Voor de kinderen is er een speciale zandbak, waar ze kunnen oefenen. Hierbij worden ze geholpen door artiesten en leraren, die ze de fijne kneepjes van het vak leren. De tentoonstelling blijft nog tot en met 26 augustus. 

Bron: Spirit 24

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Op vakantie naar het Toscane van Israël?

Op vakantie naar het Toscane van Israël?

Dit mag je niet missen!

‘Tel Israël’: nieuw stripboek over 70 jaar Israël

‘Tel Israël’: nieuw stripboek over 70 jaar Israël

'Stripverhaal vindt hopelijk zijn weg in het onderwijs'

Bart van Delen

christelijke... 29 juni 2018
Israëlische organisatie beloond voor hulp Palestijnse kinderen

Israëlische organisatie beloond voor hulp Palestijnse kinderen

Dokter: 'Ik zie geen baby uit Gaza, ik zie een kind'

christelijke... 27 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’