Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Bijbel in stripvorm

in Geloven

De Amerikaanse christelijke boekenuitgeverij Kingstone gaat een Bijbel in stripvorm uitgeven. Aan het eind van volgend jaar zal de twaalf-delige Engelstalig stripbijbel in de Amerikaanse winkels liggen.

Eerder in 1975 illustreerde DC Comics de eerste hoofdstukken van Genesis en in 2008 is er ook een speciale manga (Japanse tekentechniek) versie van een aantal Bijbelverhalen gemaakt. De stripbijbel die nu nog volop in productie is, zal uit twaalf delen en uit 2.000 pagina's bestaan, waarin de Bijbelverhalen uitgebreid zullen worden afgebeeld.

"De Bijbel is voortdurend het bestverkochte boek aller tijden. De Bible series op de History Channel was één van de beste programma's ooit. Wij verwachten dat The Kingstone Bible ook een gat in de markt zal opvullen", zegt Art Ayris van Kingstone Media.

Art Ayris hoopt met deze bijzondere bijbelversie dat men de Bijbel beter kan begrijpen. "Ik had het gevoel dat er een grafische brug en een duidelijke chronologisch structuur nodig was om de lezers, vooral jongeren, te fascineren.

Het bedrijf stond al eerder bekend om hun losse Bijbelverhalen in stripvorm.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Veel spreekwoorden komen gewoon uit de Bijbel

Veel spreekwoorden komen gewoon uit de Bijbel

Ook de muggenzifters en de zondebokken

Mirjam Hollebrandse

Luther spijkerde nooit stellingen aan een kerkdeur

Luther spijkerde nooit stellingen aan een kerkdeur

Nieuwe biografie ontkracht mythes rond kerkhervormer (recensie)

Gert-Jan Schaap

Samenleesbijbel krijgt internationale prijs voor innovatie

Samenleesbijbel krijgt internationale prijs voor innovatie

De Samenleesbijbel, een editie van de Bijbel in Gewone Taal voor gebruik in het gezin, is in Berlijn bekroond met de Annie Valloton award. Dit is een...