Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Bidden voor ramadan-moslims

Wereldwijde gebedsactie start morgen tijdens de iftar maaltijd

in Geloven

Morgen beginnen wereldwijd ruim 1,6 miljard moslims aan de vastenmaand ramadan. Tegelijkertijd zullen naar schatting miljoenen christenen wereldwijd een maand lang voor de moslims bidden. Dit is het twintigste jaar dat deze speciale gebedsactie wordt gehouden.

Het bidden in deze periode helpt veel christenen om zich verbonden te voelen met de moslims. De gebedsactie is vooral gebaseerd op een uitspraak van Jezus: "Heb je naaste lief als jezelf". De beweging achter de naam heeft er altijd al naar gestreefd om de moslims in een geest van nederigheid, liefde en respect tegemoet te treden. 

Ook dit jaar is er een speciaal gebedsboekje uitgegeven waarin dagelijkse gebedspunten staan om tijdens de ramadan voor te bidden. Dit boekje is te downloaden op de website van Open Doors.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Geweld in Nigeria

Heldhaftige imam redt meer dan 200 christenen bij aanslag

‘De vrouwen verstopte ik in mijn huis, de mannen in de moskee’

4 juli 2018
Nederlandse PopUpkerken halen geld op voor moskeeën

Nederlandse PopUpkerken halen geld op voor moskeeën

'We willen duidelijk maken dat Pegida niet het Nederlandse volk vertegenwoordigt'

30 mei 2018
5 tips voor christenen tijdens ramadan

5 tips voor christenen tijdens ramadan

Wat kunnen christenen voor moslims betekenen?

18 mei 2018