Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Aldi: boycot nederzettingen een 'vergissing'

in Christelijk Nieuws

Winkelketen Aldi Nederland heeft zijn uitlatingen over het boycotten van producten uit Joodse nederzettingen teruggetrokken. De keten heeft onjuiste informatie verstrekt, liet een woordvoerder weten. Dat schrijft dagblad Trouw.

Aldi stelde in een rapport van hulporganisaties dat de supermarkt "geen producten uit Israëlische nederzettingen in de bezette gebieden meer wil verkopen'', dat het zijn "leveranciers had geïnformeerd'' en dat de herkomst van producten wordt gecontroleerd.

Het standpunt van Aldi zorgde voor internationale commotie. De kwestie ligt in Duitsland gevoelig en in Israël klonk felle afkeuring.

Aldi heeft geen enkel product uit de nederzettingen in de schappen liggen, maar volgens de woordvoerder heeft dat niets te maken met politiek of religieus beleid.
 
Maandagavond gingen in Knevel en Van den Brink  Esther Voet, directeur van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) en oud-ambassadeur Koos van Dam hierover met elkaar in debat.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons