Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

60.000 vrijwilligers op Wereldjongerendagen

Vrijwilligers ondersteunen organisatie driejaarlijkse internationale bijeenkomsten

in Nieuws

Een leger aan jongeren is al dagen bijeen in Rio de Janeiro om de Wereldjongerendagen (WJD) die maandag beginnen, voor te bereiden. Dit zijn internationale bijeenkomsten die om de drie jaar door de Katholieke Kerk worden georganiseerd. De organisatie van de WJD telt zo'n 60.000 vrijwilligers.

(imported body)

Voor het evenement dat tot en met zondag duurt, worden meer dan een miljoen jongeren uit de hele wereld verwacht. Het vrijwilligerskorps, waar ook twee Nederlanders bij zitten, is verantwoordelijk voor negentig procent van alle activiteiten van de WJD-organisatie, zoals de voedselvoorziening, de administratie, de culturele elementen, de ontvangst van de bisschoppen en de pausvieringen.

Een aantal buitenlandse jongeren is al geruime tijd in Brazilië. Daar hebben ze zich onder meer bezig gehouden met het verspreiden van informatie in diverse talen. Ook zijn ruim 200.000 huizen van gastgezinnen in Rio en omstreken geïnspecteerd.

Op zondag 28 juli staat een ontmoeting van alle vrijwilligers van de WJD-organisatie met de paus gepland. Tussen de slotmis en zijn vertrek naar Rome zal Franciscus hen in Paviljoen 5 van het beursgebouw van Rio bedanken voor hun inzet.

Zo'n driehonderd jongeren uit Nederland nemen deel aan de Wereldjongerendagen. De reizen naar Brazilië zijn georganiseerd door de Nederlandse bisdommen in samenwerking met een touroperator VNB en Jong Katholiek. De jongeren worden begeleid door drie hulpbisschoppen.

Bron: HetGoedeLeven

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Honderdduizenden bij Wereldjongerendagen

Honderdduizenden bij Wereldjongerendagen

Honderdduizenden rooms-katholieke jongeren nemen naar verwachting deel aan de Wereldjongerendagen die dinsdag in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro...

christelijke...
Wereldjongerendagen van start in Krakau

Wereldjongerendagen van start in Krakau

Miljoenen katholieke jongeren verwacht

katholieke kerk
Paus sluit in mis Wereldjongerendagen af

Paus sluit in mis Wereldjongerendagen af

Met een mis waarin paus Franciscus voorgaat, worden zondag op het wereldberoemde strand van Copacabana in Rio de Janeiro de Wereldjongerendagen...

katholieke kerk