Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Waarom bleef de stoel van de Paus leeg?

Franciscus: armen helpen belangrijker dan naar 'Grote Concert van Geloof'

in Christelijk Nieuws

,,Die lege stoel van de paus middenin de concertzaal zal een van de symbolische beelden worden van het pontificaat van Franciscus.'' Dit schrijft de grootste krant van Italië, de Corriere della Sera, zondag in een reactie op de veelbesproken afwezigheid van de paus zaterdag bij het Grote Concert van het Geloof.

,,Die lege stoel van de paus middenin de concertzaal zal een van de symbolische beelden worden van het pontificaat van Franciscus.'' Dit schrijft de grootste krant van Italië, de Corriere della Sera, zondag in een reactie op de veelbesproken afwezigheid van de paus zaterdag bij het Grote Concert van het Geloof.

Er kwamen meteen geruchten op dat de paus ziek was, maar die werden door het Vaticaan ontkend. Volgens ingewijden had Franciscus, die niet voor niets als eerste paus de naam van de monnik van de armen koos, geen zin in het mondaine evenement. ,,Ik moet werken'', heeft hij volgens berichten in de Italiaanse pers gezegd.

Zondag was hij weer volop aanwezig tussen de mensen. Na het angelusgebed op het Sint-Pietersplein mengde hij zich tussen de menigte van honderden deels moeilijk opvoedbare kinderen die het Vaticaan bezochten.

100 dagen na zijn verkiezing is de paus uit Argentinië, die zich nadrukkelijk afficheert als bisschop van Rome, razend populair in zijn nieuwe thuisland: maar liefst 85 procent van de Italianen vindt hem aardig, zo blijkt uit een opiniepeiling. President Giorgio Napolitano van Italië zei onlangs bij een bezoek aan Franciscus: ,,Heiligheid, wij voelen u heel dichtbij. U bent voor de Italianen een vertrouwde en geliefde figuur geworden.''

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Onenigheid over 1,5 miljoen euro aan muntjes uit de Trevifontein

katholieke kerk| Onenigheid over 1,5 miljoen euro aan muntjes uit de Trevifontein

Voor de armen of voor de infrastructuur?

15 January 2019
Pastoor Jan Berkhout dacht nog altijd terug aan Volendam

katholieke kerk| Pastoor Jan Berkhout dacht nog altijd terug aan Volendam

'Bij vuur denk ik aan de vlammen van de Heilige Geest'

Pieter-Jan Rodenburg

Gratis onderwijs voor kinderen uit Paradise

christelijke hulpverlening| Gratis onderwijs voor kinderen uit Paradise

Katholieke Kerk helpt schoolkinderen uit getroffen gezinnen

30 November 2018