Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

"Second love stookt in huwelijken"

SGP-jongeren dienen een klacht in bij de RCC

in Geloven

Reclame van de website Second Love roept getrouwde mensen op om vreemd te gaan en is daarom in strijd met de wet en het goed fatsoen. Dat stelt SGP-jongeren. De jongerenorganisatie van de christelijke partij heeft vrijdag een klacht bij de Reclame Code Commissie ingediend tegen een radiospotje van de site.

"De reclame is in strijd met basale normen die voor het functioneren van de samenleving van fundamenteel belang zijn", aldus de politiek voorzitter van SGP-jongeren, Martin de Jong in een brief aan de commissie. "Reclame voor bedrog en overspel kunnen we niet hebben. Second Love stookt doelbewust in goede huwelijken, met alle gevolgen van dien". Op de website Second Love kunnen mensen met een relatie iemand vinden voor een affaire.

Volgens SGP-jongeren is de reclame-uiting niet alleen in strijd met het goed fatsoen maar druist deze ook nog eens in tegen de wet. "In artikel 1:81 van het Burgerlijk Wetboek staat dat echtgenoten elkaar getrouwheid, hulp en bijstand verschuldigd zijn". 

De SGP stelde al eerder Kamervragen over reclame van de website. Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) antwoordde daar toen op dat relaties tot het privédomein behoren en dat mensen zelf moeten bepalen hoe ze die relaties invullen.


Bron: ANP 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

ethisch dilemma 13 juni 2018
Ierland stemt voor verruiming abortuswet

Ierland stemt voor verruiming abortuswet

Abortus nu tot 12 weken toegestaan

politiek en... 28 mei 2018
Tweestrijd: ontmoetingen tussen terminale en suïcidale jongeren

Tweestrijd: ontmoetingen tussen terminale en suïcidale jongeren

Begrijpen zij elkaar?

ethisch dilemma 20 maart 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’