Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

"Relaties behoren tot privédomein"

Reclame Second Love geen zaak overheid

in Geloven

Hoe mensen hun relatie invullen, moeten ze zelf bepalen. Relaties behoren tot het privédomein, zo stelt staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) na vragen van de SGP over reclame voor websites als Second Love. Op deze site kunnen mensen met een relatie iemand vinden voor een affaire.

Volgens SGP-leider Kees van der Staaij legt zo'n site "een bom onder relaties, zelfs wanneer het goede huwelijken betreft''. Van Rijn laat dat oordeel aan Van der Staaij en vindt dat ,,het nemen van verantwoordelijkheid voor relaties en relatievorming niet door de overheid kan worden opgelegd".

Iedereen die vindt dat een reclame in strijd is met het algemeen belang of de goede zeden, kan daarover een klacht indienen bij de Reclame Code Commissie, aldus de staatssecretaris.


Bron: ANP 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons