Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Raad van Kerken erkent schuld aan slavernij

Nederlandse kerken tonen officieel spijt

in Christelijk Nieuws

De Raad van Kerken (RvK) erkent zijn betrokkenheid bij de Nederlandse slavenhandel. De organisatie komt daarover vrijdag met een verklaring, zei algemeen secretaris Klaas van der Kamp van de Raad van Kerken donderdagavond.

Klaas van der Kamp wilde nog niet zeggen wat er precies in de verklaring staat. Nederland schafte de slavernij in de koloniën af op 1 juli 1863, binnenkort 150 jaar geleden. Ons land was overigens een van de laatste landen waar dat gebeurde.

Met mooie woorden uit de Bijbel praatten dominees het uitbuiten van mensen systematisch goed. Dit jaar, precies anderhalve eeuw na afschaffing van de slavernij, tonen Nederlandse kerken officieel spijt.

De Raad van Kerken is een samenwerkingsverband van grote en kleine organisaties in Nederland, waaronder de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) en het Leger des Heils.

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons