Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

PKN bezorgd over kleine ondernemers

Zondagsrust belangrijk voor samenleving

in Christelijk Nieuws

De scriba van de PKN, Arjan Plaisier, schrijft in een brief aan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten dat hij zich zorgen maakt over de hoge druk op kleine ondernemers en winkeliers.

De toenemende openstelling van winkels op zondag schept verplichtingen voor kleine ondernemers. De Protestantse Kerk meent ook dat de openstelling "de teloorgang van een collectief rustmoment" tot gevolg zal hebben.

Met de brief reageert de kerk op het feit dat de Eerste Kamer onlangs het wetsvoorstel aannam om de Winkeltijdenwet te wijzigen. Vanaf 1 juli mag elke gemeente zelf bepalen hoeveel koopzondagen er zijn.

De vierentwintiguurseconomie gaat volgens Plaisier ten koste van waarden die van fundamenteel belang zijn voor mens en samenleving. "Ook zal de ruimte voor kerk, ontspanning, familieleven en sociale contacten worden ingeperkt", aldus Plaisier. 

Lees hier de hele brief op de website van de PKN

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Christelijke organisaties onderzoeken hoe geloof vorm krijgt op het werk

christelijke organisaties| Christelijke organisaties onderzoeken hoe geloof vorm krijgt op het werk

Hoe uiten werknemers hun geloof?

14 November 2018
Christen zijn op je werk

christenzijn op je werk| Zo kun je christen zijn op je werk

Ervaringen en tips om je geloof te delen met collega’s

Joëlle Post

Als christen succesvol ondernemen

christenzijn op je werk| Als christen succesvol ondernemen

Blog van personal coach Carianne Ros

Carianne Ros