Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Paus: "Voedsel weggooien is diefstal"

Wereldwijde voedselverspilling groot probleem

in Nieuws

Paus Franciscus heeft zich woensdag gekeerd tegen de verspilling van voedsel in de wereld. Weggooien van voedsel is als diefstal van wie arm en hongerig is, zei hij woensdag tijdens zijn wekelijkse algemene audiëntie.

Hij herinnerde eraan dat "onze grootouders er zeer op gebrand waren geen voedsel weg te gooien. Het consumentisme heeft ons eraan doen wennen dagelijks voedsel te verspillen en we zijn niet in staat de echte waarde ervan te zien," hield Franciscus de gelovigen voor.

Sinds hij in maart tot hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk werd gekozen, heeft de Argentijnse paus het voortdurend voor de armen opgenomen. Hij leidt een zeer sober leven en heeft diverse keren gepleit voor een hervorming van het financiële bestel in de wereld.

Franciscus veroordeelde dat mannen en vrouwen worden opgeofferd aan de "idolen van de winst en de consumptie." Als enkele daklozen op straat van de kou sterven, is dat geen nieuws, maar als de aandelen op de beurs 10 punten zakken, wordt dat als een tragedie gezien, zei de paus. Zo worden volgens hem mensen opzijgezet alsof ze afval zijn.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

ethisch dilemma 13 juni 2018
Ierland stemt voor verruiming abortuswet

Ierland stemt voor verruiming abortuswet

Abortus nu tot 12 weken toegestaan

politiek en... 28 mei 2018
Tweestrijd: ontmoetingen tussen terminale en suïcidale jongeren

Tweestrijd: ontmoetingen tussen terminale en suïcidale jongeren

Begrijpen zij elkaar?

ethisch dilemma 20 maart 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’