Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Paus: "Voedsel weggooien is diefstal"

Wereldwijde voedselverspilling groot probleem

in Nieuws

Paus Franciscus heeft zich woensdag gekeerd tegen de verspilling van voedsel in de wereld. Weggooien van voedsel is als diefstal van wie arm en hongerig is, zei hij woensdag tijdens zijn wekelijkse algemene audiëntie.

Hij herinnerde eraan dat "onze grootouders er zeer op gebrand waren geen voedsel weg te gooien. Het consumentisme heeft ons eraan doen wennen dagelijks voedsel te verspillen en we zijn niet in staat de echte waarde ervan te zien," hield Franciscus de gelovigen voor.

Sinds hij in maart tot hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk werd gekozen, heeft de Argentijnse paus het voortdurend voor de armen opgenomen. Hij leidt een zeer sober leven en heeft diverse keren gepleit voor een hervorming van het financiële bestel in de wereld.

Franciscus veroordeelde dat mannen en vrouwen worden opgeofferd aan de "idolen van de winst en de consumptie." Als enkele daklozen op straat van de kou sterven, is dat geen nieuws, maar als de aandelen op de beurs 10 punten zakken, wordt dat als een tragedie gezien, zei de paus. Zo worden volgens hem mensen opzijgezet alsof ze afval zijn.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Moet ik mijn kind laten vaccineren?

Moet ik mijn kind laten vaccineren?

'Mijn kind werd doodziek van mazelen door een niet-ingeënt kind'

Miriam Duijf

16 september 2018
Jannica leeft dankzij een nieuwe lever

Jannica leeft dankzij een nieuwe lever

'Orgaandonatie is ingrijpend, maar je kunt er iemand mee redden'

Femke Taale

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

13 juni 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan