Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Ophef België over Nederlandse evangelist

in Geloven

In de Belgische gemeente Middelkerke is ophef ontstaan over de komst van de Nederlandse evangelist Bert Bruinekreeft. Na een klacht van een gemeenteraadslid liet burgemeester Janna Rommel-Opstaele dinsdag weten dat het onmogelijk is het bezoek van de omstreden evangelist te verhinderen.

Bruinekreeft beweert onder meer dat hij via gebed mensen kan genezen van kanker en homoseksualiteit.

"We hebben alles onderzocht en bekeken, maar we kunnen ze niet weigeren. De tenten staan ook op privéterrein en tot op heden zijn er nog geen onregelmatigheden vastgesteld binnen de groepering'', zei Rommel-Opstaele.

"Hoe extreem ze zijn, zal moeten blijken tijdens hun verblijf. We zullen de zaak in ieder geval goed in het oog houden'', stelde de burgemeester.

Bruinekreeft reist al jarenlang met een circustent door Nederland en België om zijn boodschap te verkondigen en gebedsgenezingen te verzorgen. Elk bezoek van zijn stichting Het Lichtpunt duurt twee weken.

Een maand geleden sloeg Bruinekreeft nog zijn tent op in Volendam.

 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons