Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Nieuw klooster midden in de Bijlmer

Oosterparkkerk en Stroom Amsterdam starten 'Kleiklooster'

in Geloven

Twee kerken in Amsterdam starten een nieuw klooster in een Bijlmerflat. Het initiatief biedt tijdelijke opvang van mensen in nood en een buurtkamer voor andere flatbewoners. "We willen een gastvrije plek zijn en mensen in de buurt helpen waar het kan. Van klussen tot boodschappen doen, van sporten tot koffie drinken. Of gewoon een luisterend oor bieden", aldus initiatiefnemer Johannes van den Akker.

Voorganger Martijn Horsman van de gemeente Stroom Amsterdam is enthousiast over het initiatief. "Het is fantastisch om te zien hoe mensen uit zichzelf het initiatief nemen om vanuit Stroom in hun eigen buurt, op een heel eigen manier, vorm geven aan kerk-zijn."

Van den Akker is op dit moment op zoek naar christenen die een eigen woning willen kopen in het klooster. "Er zijn kerken voldoende in Amsterdam-Zuidoost, maar er is nog volop ruimte voor christenen die hun geloof handen en voeten willen geven. Wie mee wil doen, kan zich melden op onze website."

Bron: Kleiklooster.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Neem je vrienden mee naar de kerk en win een Hummer'

'Neem je vrienden mee naar de kerk en win een Hummer'

Amerikaanse kerk organiseert ludieke wedstrijd

Gisteren
2400 kinderen doen mee met de Zwitserse KidsGames

2400 kinderen doen mee met de Zwitserse KidsGames

Oecumenische olympiade zorgt voor goede relaties tussen kerken

Exclusieve interviews met bisschop Curry bij de EO

Exclusieve interviews met bisschop Curry bij de EO

De man achter de preek van prins Harry en Meghan Markle

29 juli 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’