Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Nederlandse vrouwen bezoeken Syrische vluchtelingen

in Geloven

“Deze christelijke vrouwen uit Jordanië worden ook voor het eerst geconfronteerd met oorlogsgeweld”, twittert Nienke Westerbeek, hoofdredacteur van EVA, vanuit een vluchtelingenkamp in Jordanië. Ze bezoekt samen met vijf andere Nederlandse vrouwen de Syrische vluchtelingen – met name de vrouwen. De vrouwenreis onder de naam ‘Women for Syria’ is een initiatief van vluchtelingenhulporganisatie ZOA.

Toevallig of niet, de reis vindt precies plaats in de week van de Wereldvluchtelingendag. Komende donderdag 20 juni brengt de VN weer de situatie van vluchtelingen onder de aandacht en komen de cijfers van vluchteling in de wereld voorbij.
 
Nienke mag een aantal van deze vluchtelingen persoonlijk ontmoeten. Het meest opmerkelijk? “Deze christelijke vrouwen uit Jordanië worden ook voor het eerst geconfronteerd met oorlogsgeweld.”
 
De vrouwen verblijven tot vrijdag 21 juni in Jordanië en zullen nog meer Syrische vluchtelingen bezoeken. De andere deelnemers aan de reis zijn Carola Schouten (Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie), Ilona Paauwe (De Doorbrekers in Barneveld), Janneke Burger (theologe en publiciste), Matthea Vrij (radio 1-journaliste bij Dit is de Dag) en Jonneke Oskam (fotografe).

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Liveblog 'We gaan ze halen'

vluchtelingen| ‘We gaan ze halen’ onderweg naar Athene

Liveblog van 'Visie'-lezer Gert-Jan Kole

31 December 2018
Rob Timmerman in 'De Nachtzoen': de zee op voor vluchtelingen

vluchtelingen| Rob Timmerman in 'De Nachtzoen': de zee op voor vluchtelingen

Zaterdag, 0.30 uur, NPO 2

Bart van Delen

8 December 2018
'Trots op #kerkasielBethel voor Armeens gezin Tamrazyan'

vluchtelingen| 'Trots op #kerkasielBethel voor Armeens gezin Tamrazyan'

Derk Stegeman in 'Het Vermoeden', zondag, 11.35 uur, NPO 2

2 December 2018