Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Nederlandse vrouwen bezoeken Syrische vluchtelingen

in Geloven

“Deze christelijke vrouwen uit Jordanië worden ook voor het eerst geconfronteerd met oorlogsgeweld”, twittert Nienke Westerbeek, hoofdredacteur van EVA, vanuit een vluchtelingenkamp in Jordanië. Ze bezoekt samen met vijf andere Nederlandse vrouwen de Syrische vluchtelingen – met name de vrouwen. De vrouwenreis onder de naam ‘Women for Syria’ is een initiatief van vluchtelingenhulporganisatie ZOA.

Toevallig of niet, de reis vindt precies plaats in de week van de Wereldvluchtelingendag. Komende donderdag 20 juni brengt de VN weer de situatie van vluchtelingen onder de aandacht en komen de cijfers van vluchteling in de wereld voorbij.
 
Nienke mag een aantal van deze vluchtelingen persoonlijk ontmoeten. Het meest opmerkelijk? “Deze christelijke vrouwen uit Jordanië worden ook voor het eerst geconfronteerd met oorlogsgeweld.”
 
De vrouwen verblijven tot vrijdag 21 juni in Jordanië en zullen nog meer Syrische vluchtelingen bezoeken. De andere deelnemers aan de reis zijn Carola Schouten (Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie), Ilona Paauwe (De Doorbrekers in Barneveld), Janneke Burger (theologe en publiciste), Matthea Vrij (radio 1-journaliste bij Dit is de Dag) en Jonneke Oskam (fotografe).

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Immigratiedienst moet bekeerlingen beter behandelen

Immigratiedienst moet bekeerlingen beter behandelen

Staatssecretaris geeft gehoor aan kritiek belangenorganisaties

vluchtelingen 5 juli 2018
Koffiedrinken met een vluchteling

Koffiedrinken met een vluchteling

Vluchtelingen schenken een 'bakkie' op Wereldvluchtelingendag

vluchtelingen 20 juni 2018
'Nacht van de Vluchteling': wandelaars halen veel geld op

'Nacht van de Vluchteling': wandelaars halen veel geld op

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 25)

Bart van Delen

christelijke... 18 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’