Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

McDonald's niet in kolonies Israël

in Christelijk Nieuws

De Israëlische tak van de Amerikaanse fastfoodketen McDonald's weigert uit te breiden naar de gekoloniseerde Palestijnse gebieden. Kolonisten in Ariel op de bezette Westelijke Jordaanoever hebben de onderneming gevraagd in een nieuw winkelcentrum een vestiging op te zetten, maar de baas van de Israëlische McDonald's, Omri Padan, piekert daar niet over, meldde de krant Haaretz donderdag.

Padan, ook stichter van de Israëlische vredesbeweging Vrede Nu, heeft naar eigen zeggen nooit zaken willen doen in de door Israël bezette gebieden. Zijn bedrijf heeft ook geweigerd een vestiging te openen in een joodse wijk in het sinds 1967 bezette deel van Jeruzalem.

McDonald's streek in 1993 in Israël neer en groeide daar in 20 jaar tijd uit tot een onderneming met 180 restaurants. McDonald's domineert er de 'snellehaphandel' volkomen met een marktaandeel van 70 procent.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons