Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Marokkaanse Jezus bij Passiespelen in Tegelen

Hoofdrolspeler Passiespelen voor het eerst van Marokkaanse afkomst

in Mediatips

De Passiespelen in Tegelen krijgen voor het eerst in de lange geschiedenis een hoofdrolspeler van Marokkaanse afkomst. Het lijden en sterven van Jezus wordt tijdens de spelen in 2015 vertolkt door Abbie Chalgoum (33) uit Venlo, maakten de Passiespelen vrijdag bekend.

Regisseur Cees Rullens koos Chalgoum donderdagavond uit honderd kandidaten. Chalgoum is in Venlo geen onbekende. Hij was enkele jaren geleden prins carnaval in een van de wijken.

De Passiespelen zijn een theaterspektakel met tientallen amateurspelers over het lijden en de dood van Jezus. De spelen worden om de 5 jaar opgevoerd in een openluchttheater in Tegelen. De spelen beginnen in 2015 op 10 mei. Er zijn dan in totaal 25 voorstellingen.

Bron: ANP
Foto: Youtube

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons