Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Ledental Bijbelgenootschap gehalveerd

in Christelijk Nieuws

Het ledental van het Nederlands Bijbelgenootschap is in de afgelopen 15 jaar met de helft afgenomen. Daarnaast heeft de organisatie afgelopen jaar ook in financieel opzicht een moeilijk jaar gehad. Dat meldt de organisatie in haar jaarverslag.

Het Bijbelgenootschap verloor in 2012 krap 6600 leden. Het ledental van de Bijbel per maand club liep terug naar 24 duizend leden. Het geld van de donateurs van de Bijbel per maand club wordt besteed aan de vertaling en verspreiding van Bijbels.
 
Dit jaar leidde de organisatie een verlies van ruim vijf ton. Volgens het Nederlands Dagblad zette de deelneming van het NBG in Jongbloed, de Heerenveense drukker en uitgever van Bijbels en boeken het financiële resultaat onder druk.
 
Volgens het Genootschap vordert het vertaalwerk voor De Bijbel in gewone taal volgens planning. Deze nieuwe vertaling zal in 2014 verschijnen en moet de Bijbel duidelijk en toegankelijk maken voor een breed publiek.
 
 
Bekijk hier het volledige jaarverslag van het NBG
 

 

Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons