Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Kamer eens met kleinescholenplan

Kleine scholen gaan meer samenwerken

in Nieuws

De Tweede Kamer steunt het plan van staatssecretaris Dekker van Onderwijs om kleine scholen door middel van subsidies te verleiden tot samenwerking.

Het Reformatorisch Dagblad meldt dat de christelijke fracties zich blijven verzetten zich tegen de voornemens van staatssecretaris Dekker. De staatssecretaris wil het aantal kleine scholen verminderen of deze vragen te gaan samenwerken met andere scholen. 

Om ze zover te krijgen wil hij de subsidie die scholen nu krijgen omdat ze klein zijn, ombouwen tot een bonus op samenwerking. In dat kader wil de bewindsman ook de samenwerking tussen openbare en bijzondere scholen vergemakkelijken.

Honderd leerlingen

Het plan van Dekker is een alternatief voor het advies van de Onderwijsraad, eerder dit jaar. Die stelde voor om het minimumaantal leerlingen voor een basisschool op honderd te stellen. Stevig verzet tegen het plan van Dekker kwam donderdagmorgen van de christelijke fracties.

Volgens CDA-Kamerlid Rog zijn er in het algemeen weinig problemen met kleine scholen. Ze zijn nauwelijks vaker zwak dan andere scholen. Volgens hem hebben kinderen recht op ”thuisnabij onderwijs”. Volgens de CDA’er staat het bestaan van 2400 scholen op het spel.

ChristenUnie-Kamerlid Voordewind is tegen een bonus op samenwerking. Dat is volgens hem een ander woord voor fusieplicht. Hij vroeg aandacht voor het voortbestaan van kleine richtingen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Dagmar is 17 en in de race voor de gemeenteraad

Dagmar is 17 en in de race voor de gemeenteraad

Wordt zij het jongste raadslid van Nederland?

Tirza van der Graaf

politiek en...
ChristenUnie wil verbetering voor Pakistaanse christenen

ChristenUnie wil verbetering voor Pakistaanse christenen

Kamerlid Joël Voordewind: ‘Schokkend hoe christenen worden vervolgd’

Tirza van der Graaf

christenvervolgi...
Visie-jaaroverzicht 2017

Visie-jaaroverzicht 2017

CU regeert mee, kerkelijke eenheid en evolutie...

Marco van der Straten

politiek en...

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips