Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Homo's toch niet te genezen

Christenen die homo's begeleidden betuigen spijt

in Nieuws

De organisatie Exodus International gelooft niet langer in haar eigen methoden. De Amerikaanse groep probeerde jarenlang homo's te 'genezen'.

De conservatief christelijke organisatie meldt op haar website dat de Raad van bestuur het besluit unaniem heeft genomen. Dagblad Trouw schrijft dat de Exodus-staf al langer twijfels had over haar eigen werkwijze.

Directeur Alan Chamber maakte een jaar geleden bekend dat hij homoseksualiteit meer ziet als een "worsteling" en niet als een zondig gevoel waar een mens na gebed van verlost kan worden. Chambers constateerde dit omdat '99,9' procent van de cliënten zich niet volledig van zijn of haar seksuele voorkeur kon ontdoen.

Eerder schreef de directeur al een een uitgebreide excuusbrief aan de homogemeenschap. Hierin verontschuldigt hij zich voor “de pijn die velen van jullie hebben ervaren”. “Het spijt me dat jullie jarenlang geworsteld hebben met schaamte en schuldgevoel. Het spijt me dat we hebben gepropageerd dat je geaardheid kan veranderen, dat we genezingstherapie hebben bepleit en dat ouders daardoor gestigmatiseerd zijn.”

Vanaf dit moment zal Exodus International geen genezingstherapie meer aanbieden, maar enkel nog pastorale hulp.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Vrijgekocht uit slavernij, dankzij giften van Visie-lezers!

Vrijgekocht uit slavernij, dankzij giften van Visie-lezers!

Christelijk Pakistaans gezin bevrijd uit steenfabriek na ‘gedwongen bekering’ tot islam

Gert-Jan Schaap

christenvervolgi...
Willianne bezoekt aidspatiënten in Keniaanse sloppenwijken

Willianne bezoekt aidspatiënten in Keniaanse sloppenwijken

'Soms herken ik herstelde oud-patiënten niet meer'

christelijke...
Dwárs door de modder om slaven te bevrijden

Dwárs door de modder om slaven te bevrijden

IJM organiseert eerste ‘MudRace’: zaterdag 23 juni bij Flevonice

Gert-Jan Schaap

christelijke...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans