Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

“Exodus International heeft zich overschreeuwd”

Stichting Different: "Verandering is nog wel mogelijk"

in Nieuws

Gisteren liet de grootste internationale aanbieder van homotherapie Exodus weten dat ze niet meer in hun eigen methoden geloven. De Nederlandse organisatie Different laat weten dat 'verandering' nog wel mogelijk is. Dat meldt Trouw.

Henk van Rhee, de directeur van Tot Heil Des Volks, vindt dat Exodus zich heeft overschreeuwd. "Tot Heil des Volks verleent via haar dochterorganisatie Different ook therapie aan christelijke homoseksuelen. Zij kunnen wel degelijk 'anders met hun gevoelens omgaan'. Dat hadden ze bij Exodus goed begrepen. Maar ze hebben die verandering al te zeer benadrukt. Onverstandig, want dat kun je niet altijd waarmaken."

In de filosofie van Different is veranderen niet hetzelfde als genezing. "De gevoelens blijven vaak terugkomen. Dat kan therapie niet verhelpen." Ook zeggen ze dat verandering mogelijk is maar dat het niet altijd gebeurt.

Visie van Different "niet geloofwaardig"
Het Landelijk Koördinatiepunt voor kerk en homoseksualiteit vindt de visie van Different niet geloofwaardig: "Zo lang het op zijn website vertelt over jongens die toch een relatie met een meisje hebben gekregen, kan Van Rhee niet beweren dat Different een totaal andere benadering heeft dan Exodus", zegt woordvoerder Wielie Elhorst. "Het opheffen van Exodus zou te denken moeten geven."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wie is welkom aan jouw tafel?

Wie is welkom aan jouw tafel?

10 tips in nieuw boek ‘Dienen, Delen en Doen’

Miriam Duijf

Tilburgse theologieopleiding stapt over op Engels

Tilburgse theologieopleiding stapt over op Engels

'We wilden een toegankelijke, betaalbare en Engelstalige opleiding theologie'

Tirza van der Graaf

christelijke... 28 juni 2018
Israëlische organisatie beloond voor hulp Palestijnse kinderen

Israëlische organisatie beloond voor hulp Palestijnse kinderen

Dokter: 'Ik zie geen baby uit Gaza, ik zie een kind'

christelijke... 27 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’