Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

“Exodus International heeft zich overschreeuwd”

Stichting Different: "Verandering is nog wel mogelijk"

in Nieuws

Gisteren liet de grootste internationale aanbieder van homotherapie Exodus weten dat ze niet meer in hun eigen methoden geloven. De Nederlandse organisatie Different laat weten dat 'verandering' nog wel mogelijk is. Dat meldt Trouw.

Henk van Rhee, de directeur van Tot Heil Des Volks, vindt dat Exodus zich heeft overschreeuwd. "Tot Heil des Volks verleent via haar dochterorganisatie Different ook therapie aan christelijke homoseksuelen. Zij kunnen wel degelijk 'anders met hun gevoelens omgaan'. Dat hadden ze bij Exodus goed begrepen. Maar ze hebben die verandering al te zeer benadrukt. Onverstandig, want dat kun je niet altijd waarmaken."

In de filosofie van Different is veranderen niet hetzelfde als genezing. "De gevoelens blijven vaak terugkomen. Dat kan therapie niet verhelpen." Ook zeggen ze dat verandering mogelijk is maar dat het niet altijd gebeurt.

Visie van Different "niet geloofwaardig"
Het Landelijk Koördinatiepunt voor kerk en homoseksualiteit vindt de visie van Different niet geloofwaardig: "Zo lang het op zijn website vertelt over jongens die toch een relatie met een meisje hebben gekregen, kan Van Rhee niet beweren dat Different een totaal andere benadering heeft dan Exodus", zegt woordvoerder Wielie Elhorst. "Het opheffen van Exodus zou te denken moeten geven."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Directeur Present Nederland start gezinshuis

Directeur Present Nederland start gezinshuis

'Je hoeft geen heilige te zijn om actie te ondernemen'

Tirza van der Graaf

10 september 2018
Africa Mercy komt aan in Guinee

Grootste ziekenhuisschip Africa Mercy komt aan in Guinee

Mercy Ships biedt allerarmste Guineeërs gratis medische zorg

13 augustus 2018
Noodhulpactie na aardbevingen Lombok

Christelijke organisaties starten noodhulpactie voor Lombok

Duizenden bewoners getraumatiseerd en dakloos na 3 aardbevingen

10 augustus 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan