Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Atheïstenkerk groeit snel

The Sunday Assembly krijgt steeds meer 'volgelingen'

in Nieuws

Voor veel mensen is het concept van een kerk aantrekkelijk – op zondag samen zingen, filosoferen en God aanbidden. Maar wat als je niet echt in God gelooft? Dat is nu niet langer een probleem want er is een nieuwe kerk speciaal voor atheïsten.

The Sunday Assembly is de eerste officiële 'atheïstische kerk'. Het is een evenement voor niet-religieuze mensen die deel willen uitmaken van een gemeenschap. De slogan van de kerk is: 'Beter leven, elkaar helpen en samen verwonderen'. 

De atheïstenkerk is eind vorig jaar gestart door de acteurs Sanderson Jones en Pippa Hill. Samen leiden ze de bijeenkomsten waar ze mensen uitnodigen om na te denken over een beter leven. De afgelopen maanden is The Sunday Assembly zo sterk gegroeid dat ze niet meer in de lokale St. Paulus kerk passen in Londen. De samenkomsten worden nu gehouden in de York Hall waar plek is voor 1200 mensen.

Via internet wordt het nieuws van de speciale bijeenkomsten op zondag snel verspreid. Vanuit Canada, Australië, Nederland en Frankrijk is al interesse getoond om ook een gelijksoortige kerk te beginnen. In Melbourne zal op zondag 30 juni de eerste bijeenkomst voor atheïsten zijn.

 

Foto: YouTube 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Durven we in de kerk nog te bidden voor onze zieken?

Durven we in de kerk nog te bidden voor onze zieken?

Angst voor boetes door nieuwe privacy-wet

Miriam Duijf

55 redenen waarom vrouwen moeten (s)preken

55 redenen waarom vrouwen moeten (s)preken

'Omdat een van de beste preken ooit van een vrouw was'

Mirjam Hollebrandse

Friese kerken nu ook online te bekijken

Friese kerken nu ook online te bekijken

Foto's en video's van kerken bij elkaar op één site

kerk 5 juli 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’