Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Atheïstenkerk groeit snel

The Sunday Assembly krijgt steeds meer 'volgelingen'

in Nieuws

Voor veel mensen is het concept van een kerk aantrekkelijk – op zondag samen zingen, filosoferen en God aanbidden. Maar wat als je niet echt in God gelooft? Dat is nu niet langer een probleem want er is een nieuwe kerk speciaal voor atheïsten.

The Sunday Assembly is de eerste officiële 'atheïstische kerk'. Het is een evenement voor niet-religieuze mensen die deel willen uitmaken van een gemeenschap. De slogan van de kerk is: 'Beter leven, elkaar helpen en samen verwonderen'. 

De atheïstenkerk is eind vorig jaar gestart door de acteurs Sanderson Jones en Pippa Hill. Samen leiden ze de bijeenkomsten waar ze mensen uitnodigen om na te denken over een beter leven. De afgelopen maanden is The Sunday Assembly zo sterk gegroeid dat ze niet meer in de lokale St. Paulus kerk passen in Londen. De samenkomsten worden nu gehouden in de York Hall waar plek is voor 1200 mensen.

Via internet wordt het nieuws van de speciale bijeenkomsten op zondag snel verspreid. Vanuit Canada, Australië, Nederland en Frankrijk is al interesse getoond om ook een gelijksoortige kerk te beginnen. In Melbourne zal op zondag 30 juni de eerste bijeenkomst voor atheïsten zijn.

 

Foto: YouTube 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Ds. Paul Visser: 'Je ziet veel meer níet van God dan wél'

Ds. Paul Visser: 'Je ziet veel meer níet van God dan wél'

"Mijn vader zei: 'Als je geen roeping hebt om dominee te worden, heb ik liever dat je wat anders gaat doen.'" Maar ds. Paul Visser had een roeping. Op...

Mirjam Hollebrandse

Kerstviering in de kerk zonder God

Kerstviering in de kerk zonder God

Santa Claus is Coming to Town in plaats van Ere zij God...

atheïsme
Atheïstenkerk vertoont scheurtjes

Atheïstenkerk vertoont scheurtjes

The Sunday Assembly 'te weinig atheïstisch'

kerk