Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Vaticaan: paus voerde geen exorcisme uit

in Nieuws

VATICAANSTAD (ANP) - Het Vaticaan ontkent dat paus Franciscus onlangs probeerde de duivel uit te drijven bij een zieke man. ,,Het was zijn bedoeling te bidden voor een lijdende persoon'', zei de woordvoerder van de paus dinsdag tegen Radio Vaticaan.

Het pauselijk gebed hield de gemoederen in Italië behoorlijk bezig. Op beelden van het tv-station van de Italiaanse bisschoppenconferentie was te zien hoe de kerkvorst na een mis afstapt op een groep zieken. Daar legt Franciscus zijn handen op het hoofd van een jongeman en begint op een intense manier te bidden.

Het tv-station citeerde deskundigen die stelden dat de paus gebeden gebruikte die dienen om de duivel uit te drijven. De directeur van de zender is volgens de BBC inmiddels diep door het stof gegaan. De man heeft excuses aangeboden voor het ,,veranderen van de waarheid''.


Bron: ANP 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wat moet de paus met het misbruik in zijn kerk?

Wat moet de paus met het misbruik in zijn kerk?

Drie vragen aan Vaticaanwatcher Hendro Munsterman

Tirza van der Graaf

28 augustus 2018
Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

13 juni 2018
Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

‘God was trots op jouw vader’

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan