Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

"Vader Ruben en Julian niet veroordelen"

'Dit is de Dag' interviewt predikante uit Cothen

in Mediatips

"We kunnen de vader niet veroordelen. Je weet niet wat deze man heeft doorgemaakt." Dat zei predikante Rebecca Onderstal uit Cothen maandag bij 'Dit is de Dag'.

Rebecca Onderstal is predikant in Cothen en Wijk bij Duurstede, de woonplaats van de vader van Ruben en Julian. De beide broertjes werden gisteren levenloos aangetroffen vlak bij Cothen. In Cothen, maar ook in Wijk bij Duurstede is het hard aangekomen. Mensen die met de vader hebben gevoetbald of naast hem hebben gewoond zijn verbijsterd, vertelt Onderstal. "Je vraagt je af wat we van elkaar, van andere mensen weten. Het maakt mensen argwanend."

Nationaal gebeuren
"We zijn collectief in de rouw", zegt ziekenhuispastor Marinus van den Berg. Recentelijk stond hij de ouders van Tim Ribberink bij, die zelfmoord pleegde omdat hij gepest werd. Van den Berg: "Mensen voelen zich onmachtig of boos. Op deze manier kun je gevoelens van onmacht op een creatieve manier in iets positiefs omzetten."

Bron: Dit is de Dag

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Kerken in Syrië helpen vluchtelingen en achterblijvers

Kerken in Syrië helpen vluchtelingen en achterblijvers

Dilemma Syrische christenen: Vluchten of helpen

Dit is de dag
Een bemoedigend duwtje voor dertigers

Een bemoedigend duwtje voor dertigers

Gastblogger Elsbeth Gruteke over de 'God van de dertigers'

kerk
Pastoor: ‘Gekraakte kerk onwenselijk’

Pastoor: ‘Gekraakte kerk onwenselijk’

"De situatie in de gekraakte kerk in Den Haag is onwenselijk, omdat het gebouw niet geschikt is om in te wonen." Dat zegt pastoor Ad van der Helm...

Dit is de dag

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans