Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Toerisme Israël richt zich op evangelicals

Israëlische minister van toerisme wil meer Amerikaanse evangelicals trekken

in Nieuws

De minister van toerisme van Israël Uzi Landau heeft plannen om meer Amerikaanse evangelicals en Chinezen naar het Heilige Land te trekken.

Het inkomende toerisme maakt nu slechts 2,3 procent uit van Israëls bruto binnenlands product (bbp). Ter vergelijking: in Europa ligt dat tussen de zes en negen procent.

"Wij zijn de bakermat van de joodse en christelijke beschaving," vertelt hij aan de Joodse krant Israel Hayom. "Dit is waar de profeten rondzwierven, dit is waar de Bijbel werd geschreven, dit is waar een groot aantal van de buitengewone historische gebeurtenissen hebben plaatsgevonden, en alles wat we weten over te brengen aan de wereld is 2,3 procent? Dat is niet genoeg."

Om de toerismecijfers te verbeteren, richt de minister zich in de eerste plaats op versterking van het binnenlandse toerisme en gaat hij daarnaast investeren in het binnenkomende toerisme, gericht op Chinese en evangelische doelgroepen. Volgens hem ligt er veel potentieel in deze doelgroepen, vanwege hun grote omvang.

Qua toerisme was 2012 voor Israël al een recordjaar, toen bezochten zo'n 3,5 miljoen mensen het land. Met 610.000 bezoekers kwam de grootste stroom toeristen uit de VS. Rusland was een goede tweede met 590.000 bezoekers.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Nederland feliciteert Israël

Nederland feliciteert Israël

Feestelijke bijeenkomst in Apeldoorn

Vroegchristelijk mozaïek noemt Jezus expliciet ‘God’

Vroegchristelijk mozaïek noemt Jezus expliciet ‘God’

Unieke archeologische vondst straks te zien in Israël

Gert-Jan Schaap

Israël
Heilig Grafkerk weer open na protest

Heilig Grafkerk weer open na protest

Kerk sloot drie dagen haar deuren

Israël

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans