Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Spaanse kerk wil meer exorcisten opleiden

Aartsbisschop selecteert acht mensen voor opleiding om bezeten slachtoffers te kunnen helpen

in Nieuws

Het katholieke aartsbisdom in Madrid heeft aangegeven dat het meer exorcisten wil opleiden. Volgens een woordvoerster van het aartsbisdom heeft Madrid maar één exorcist priester om mensen uit de Spaanse samenleving te kunnen helpen die met demonen kampen.

Alleen een door een bisschop geautoriseerde priester kan aan duiveluitdrijving doen. De korte plechtigheid bestaat uit zegeningen met wijwater, gebed en een bevel aan de duivel waarin de demon wordt gevraagd om het slachtoffer te verlaten.

"De duivel bestaat. Dat is een feit", vertelde de woordvoerster vrijdag aan The Associated Press. De aartsbisschop heeft inmiddels acht mensen geselecteerd die een speciale opleiding krijgen om de bezeten slachtoffers te kunnen helpen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

"God dreef mij in een hoek"

"God dreef mij in een hoek"

De ommezwaai van archeoloog Jennifer Guetta-Peersmann

Gert-Jan Schaap

"Mam, mag ik meedoen met Halloween?"

"Mam, mag ik meedoen met Halloween?"

Blog van Wilfred van Rijn

Geobsedeerd door geesten

Geobsedeerd door geesten

Een jarenlange zoektocht naar voldoening

De Verandering 31 december 2015

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’