Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Spaanse kerk wil meer exorcisten opleiden

Aartsbisschop selecteert acht mensen voor opleiding om bezeten slachtoffers te kunnen helpen

in Nieuws

Het katholieke aartsbisdom in Madrid heeft aangegeven dat het meer exorcisten wil opleiden. Volgens een woordvoerster van het aartsbisdom heeft Madrid maar één exorcist priester om mensen uit de Spaanse samenleving te kunnen helpen die met demonen kampen.

Alleen een door een bisschop geautoriseerde priester kan aan duiveluitdrijving doen. De korte plechtigheid bestaat uit zegeningen met wijwater, gebed en een bevel aan de duivel waarin de demon wordt gevraagd om het slachtoffer te verlaten.

"De duivel bestaat. Dat is een feit", vertelde de woordvoerster vrijdag aan The Associated Press. De aartsbisschop heeft inmiddels acht mensen geselecteerd die een speciale opleiding krijgen om de bezeten slachtoffers te kunnen helpen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Belgische priester doet mee aan 'De Mol'

Belgische priester doet mee aan 'De Mol'

Pieter is priester en deelnemer van populair tv-programma

Tirza van der Graaf

katholieke kerk
Een unicum: Donald Duck gaat naar de kerk

Een unicum: Donald Duck gaat naar de kerk

Duck-fan en cultuurtheoloog Frank Bosman is aangenaam verrast

Gert-Jan Schaap

kerk
‘God is Jong’: nieuw boek van de paus, voor jongeren

‘God is Jong’: nieuw boek van de paus, voor jongeren

“Een moedige, intieme en gedenkwaardige dialoog,” belooft de uitgever

Gert-Jan Schaap

christelijke...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans