Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Protest tegen vrouwen bij Klaagmuur

Ultra-orthodoxe joden protesteren tegen 'Women of the wall'

in Nieuws

Honderden ultra-orthodoxe joden hebben vandaag heftig geprotesteerd tegen biddende vrouwen bij de Klaagmuur. De woedende demonstranten waren het niet eens met het recente besluit, dat vrouwen het recht geeft om in gebedssjaals en hardop bij de Klaagmuur te kunnen bidden. Volgens Israëlische media liepen de spanningen hoog op en werden de vrouwen bekogeld met eieren, water, stoelen en afval.

De vrouwen zijn lid van de liberale joodse organisatie Women of the Wall, waarvan een aantal leden in februari nog werden opgepakt voor het dragen van de tallit (religieuze sjaals). Volgens orthodoxe joden mogen deze alleen door mannen worden gedragen.

Een Israëlische rechter heeft onlangs echter bepaald dat vrouwen de gebedssjaals wel mogen dragen. Vandaag was het eerste maandelijkse bidmoment na dit genomen besluit. De Israelische politie pakte dit keer vijf orthodoxe betogers op. Twee agenten raakten gewond. 

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/7gmwLYMCGwo" frameborder="0" width="560" height="315"></iframe>

Foto: Youtube, IsraelNationalTV

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Joodse vrouw verraadde Anne Frank'

'Joodse vrouw verraadde Anne Frank'

Anne Frank Stichting: feiten voor deze nieuwe theorie ontbreken

Reinald Molenaar

jodendom 24 mei 2018
Hoe Betty Bausch-Polak (99) de oorlog overleefde

Hoe Betty Bausch-Polak (99) de oorlog overleefde

‘Ik deed gewoon alsof ik de baas was’

Mirjam Hollebrandse

'Auschwitz at bij ons thuis altijd een hapje mee'

'Auschwitz at bij ons thuis altijd een hapje mee'

Indringende EO-documentaire 'Tedje & Meijer' op 4 mei te zien

Gert-Jan Schaap

jodendom 2 mei 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’