Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Protest tegen vrouwen bij Klaagmuur

Ultra-orthodoxe joden protesteren tegen 'Women of the wall'

in Nieuws

Honderden ultra-orthodoxe joden hebben vandaag heftig geprotesteerd tegen biddende vrouwen bij de Klaagmuur. De woedende demonstranten waren het niet eens met het recente besluit, dat vrouwen het recht geeft om in gebedssjaals en hardop bij de Klaagmuur te kunnen bidden. Volgens Israëlische media liepen de spanningen hoog op en werden de vrouwen bekogeld met eieren, water, stoelen en afval.

De vrouwen zijn lid van de liberale joodse organisatie Women of the Wall, waarvan een aantal leden in februari nog werden opgepakt voor het dragen van de tallit (religieuze sjaals). Volgens orthodoxe joden mogen deze alleen door mannen worden gedragen.

Een Israëlische rechter heeft onlangs echter bepaald dat vrouwen de gebedssjaals wel mogen dragen. Vandaag was het eerste maandelijkse bidmoment na dit genomen besluit. De Israelische politie pakte dit keer vijf orthodoxe betogers op. Twee agenten raakten gewond. 

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/7gmwLYMCGwo" frameborder="0" width="560" height="315"></iframe>

Foto: Youtube, IsraelNationalTV

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Dit is Israëls meest controversiële film

Dit is Israëls meest controversiële film

‘A New Spirit’ draait om geloof in Jezus als Messias: bekijk de trailer

Gert-Jan Schaap

Israël
‘Verbaasd hoe archeologie strookt met de Bijbel’

‘Verbaasd hoe archeologie strookt met de Bijbel’

National Geographic duikt in het leven van Jezus

Willem Bikker

Israël
Messiaans-joodse zangeres verrast jury tijdens Israëlische talentenjacht

Messiaans-joodse zangeres verrast jury tijdens Israëlische talentenjacht

Tslil Goldman: 'God gebruikt mij om te getuigen van Jezus'

Joëlle Post

Israël

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans