Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Plaisier presenteert veelkleurig geloofsboek

in Mediatips

Geloven is een minimalistisch gebeuren geworden, stelt dr. Arjan Plaisier in zijn boek ‘Overvloed en Overgave’ dat op vrijdag 7 juni 2013 verschijnt.

“Over de christelijke traditie wordt gesproken als een relict uit het verleden, en over kerk met een verontschuldiging dat we toch heus niet intolerant zijn. Anderzijds lijkt geloof soms een kant-en-klaarpakket, een set van waarheden, afgeleid uit een van kaft tot kaft te verdedigen Bijbel, waar vreugde noch vrijheid in zit. Daar is dit boek een weerwoord tegen.”

Voor  Plaisier, scriba van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland, is het geloof echter ‘een bruisende overvloed, een overstroming van licht en waarheid’.

Om dit te beschrijven, grijpt hij naar onverwachte perspectieven. Zo laat hij de lezer kijken naar de openbaring van God vanuit vier literaire genres: epiek, lyriek, dramatiek en didactiek.

Vervolgens schildert hij het geloof van de mens in de kleuren van de vier jaargetijden. En ten slotte richt hij de blik op de geloofsgemeenschap – de kerk – vanuit vier alternatieve gezichtspunten.

 

Bron: PKN

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Zo trekt deze kerk steeds meer buitenstaanders

Zo trekt deze kerk steeds meer buitenstaanders

‘Wij zijn niet bang nieuwe dingen te proberen’

Wie is nieuwe PKN-voorzitter Saskia van Meggelen?

Wie is nieuwe PKN-voorzitter Saskia van Meggelen?

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 20)

Bart van Delen

14 mei 2018
Saskia van Meggelen verkozen tot preses van de generale synode PKN

Saskia van Meggelen verkozen tot preses van de generale synode PKN

'Ik houd van de kerk'

9 maart 2018