Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Paus tot maffiosi: toon berouw

in Nieuws

Paus Franciscus heeft zondag de leden van de maffia opgeroepen berouw te tonen. Hij toonde zich bewogen door het lijden van ,,vrouwen, mannen en kinderen die door de vele vormen van de georganiseerde misdaad worden uitgebuit''.

De paus herinnerde in zijn wekelijkse angelusgebed aan paus Johannes Paulus II, die in mei 1993 in de stad Agrigento op Sicilië de maffiosi opriep tot inkeer te komen, ,,want op een dag worden jullie met het oordeel van God geconfronteerd''.

Zaterdag waren tienduizenden gelovigen op Sicilië aanwezig bij de zaligverklaring van de priester Pino Puglisi. Hij werd in 1993 vermoord voor de kerk in de wijk Brancaccio in de Siciliaanse hoofdstad Palermo, waar hij tegen de maffia streed.

Sinds de jaren 90 is het aantal moorden dat aan de georganiseerde misdaad in Italië wordt toegeschreven, afgenomen. Door middel van de drugshandel, afpersingspraktijken en de prostitutie blijft de maffia echter een grote invloed op de Italiaanse economie houden. Volgens de Verenigde Naties verdienen de belangrijkste organisaties binnen de maffia, zoals de Cosa Nostra op Sicilië, jaarlijks 116 miljard euro met hun criminele activiteiten.

Bron: ANP 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

‘Christenen, doe niet aan yoga!’

‘Christenen, doe niet aan yoga!’

Kerk in India waarschuwt gelovigen geen yoga te beoefenen

Gert-Jan Schaap

kerk 20 april 2018
IJslandse kerk noemt anti-besnijdeniswet ‘Jodenvervolging’

IJslandse kerk noemt anti-besnijdeniswet ‘Jodenvervolging’

‘Weer terug in 1933’

katholieke kerk 19 april 2018
Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

‘God was trots op jouw vader’

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’