Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Paus hekelt 'tirannie van de markt'

Paus Francisus over financiële markten tijdens ontmoeting bij de Heilige Stoel

in Nieuws

De financiële markten hebben gezorgd ,,voor een nieuwe onzichtbare, soms virtuele tirannie, die eenzijdig en zonder remedie haar wetten en regels oplegt''. Dat zei paus Franciscus donderdag tijdens een ontmoeting met ambassadeurs bij de Heilige Stoel.

Volgens het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk heeft de economische crisis veel mensen in moeilijkheden gebracht. ,,De harten van veel mensen, ook in de zogeheten rijke landen, zijn bevangen in angst en vertwijfeling'', aldus de paus. De Argentijnse kardinaal pleitte voor meer hulp voor de armen en een hervorming van het financiële stelsel, aldus Italiaanse media.

Volgens Franciscus is het geld tegenwoordig een ,,afgod'' geworden, net zoals het Gouden Kalf in de Bijbel. De moderne economie behandelt de mens als een voorwerp ,,dat je kan gebruiken en weggooien''. Wij bevinden ons in een diepe antropologische crisis, in de ,,ontkenning van de mens'', aldus de paus.

Bron: ANP 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

‘Christenen, doe niet aan yoga!’

‘Christenen, doe niet aan yoga!’

Kerk in India waarschuwt gelovigen geen yoga te beoefenen

Gert-Jan Schaap

kerk
IJslandse kerk noemt anti-besnijdeniswet ‘Jodenvervolging’

IJslandse kerk noemt anti-besnijdeniswet ‘Jodenvervolging’

‘Weer terug in 1933’

katholieke kerk
Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

‘God was trots op jouw vader’